Laatste nieuws

Een bijzonder tussenweekend!

  • 16-7-2020

Het voelt een beetje raar eigenlijk. Enerzijds een mooie dagfondvlucht die er toe doet en anderszijds een beetje "leeg" gevoel als het gaat om de echte spanning. Geen "duivenkoorts" dus dit weekend voor mij. En dat terwijl er een grote hoeveelheid duiven thuis moeten komen zaterdag.

Als eerste natuurlijk wel de dagfond uit Sens, afstand 577 kilometer. We hebben er 20 stuks voor uitgezocht. Acht doffers en twaalf duivinnen. Met name de doffers stonden er prima op maar om nou te zeggen dat het super de top is ook weer niet. Hopelijk kunnen we een paar op tijd verwelkomen zodat we mooi mee kunnen blijven doen. Het kunnen hele mooie vluchten zijn maar het duurt allemaal zo lang............

Twee doffers voeren de inkorfslijst aan. Het zijn de NL17-111 "Ajax" en de NL19-450. Een beetje gokwerk eigenlijk. In de vereniging door 7 leden totaal 105 duiven ingekorfd. Het aantal zakt al weer lekker dus.

Morgen de jonge duiven voor een training naar Duiven, is ook al geen klokvlucht. De overige oude duiven gaan trouwens ook mee om een beetje in het ritme te blijven. Hopelijk wordt het zaterdag een goede voorbereiding op de eerste jonge duivenvluchten en natuurlijk de midfondvlucht Arlon. Het weer lijkt in ieder geval mee te werken en dat is al een dikke plus.

Kortom zoals de kop van dit stukje tekst al aangeeft een bijzonder tussenweekend!

Terug