Laatste nieuws

Rethel op het programma

  • 9-7-2020

De derde midfondvlucht al weer. Deze keer gaan de duiven naar het Franse Rethel, afstand rond de 409 kilometer richting de thuishokken.

Negen leden korfden totaal 235 duiven in, hiervan 30 stuks van onze hokken. De beide aangewezen duiven zijn het "vertrouwde" duo NL17-111 "Ajax" en de NL16-553 "Apollo". De beide doffers toch maar weer het vertrouwen gegeven dus.

Ja en hoe stonden ze er op. In de hand leek het allemaal wel goed volgens compagnon Dolf. Ben er zelf niet gerust op trouwens. De training van de doffers is nog net goed te noemen, de training van de duivinnen daarentegen is nog meer dan slecht te noemen. Wat een luibakken deze week, die hebben niet of nauwelijks gevlogen laat staan getraind. Bijzonder!

Op bovenstaande afgaande is de verwachting niet hoog gespannen. We gaan het beleven!

Morgen nog inkorf gelegenheid voor Deventer jonge en oude duiven. Ondanks dat we geen duiven hebben opgegeven zou het maar zo kunnen dat er nog een paar de mand in gaan. Zowel jong als oud. Morgen zal ook dat ei gelegd worden.

Zojuist het matras nog maar in het clubgebouw gelegd. Kan er beter gaan wonen zo langzamerhand, vele uren in het cluppie gestoken zo langzamerhand. De jonge duiven kunnen inmiddels ook allemaal weer hun ring om krijgen. Is altijd al wel een klusje (vooral de unikon klokken) maar nu met dat desinfecteren van de klokken telkens een nog grotere tijdrovendheid. Ach het hoort er bij zullen we maar zeggen.

Terug