Laatste nieuws

Troyes los om 7.00 uur, vreemde thuiskomsten

  • 6-7-2020

Na enkele dagen van uitstel zijn de duiven in Troyes dan ook eindelijk gelost. Om 7.00 uur heeft het startsein in Frankrijk geklonken en vertrokken de duiven, gezamenlijk met die van afdeling 10, richting Nederland.

Er waait een stevige west zuid westen wind kracht 4 tot 5 zo wordt gemeld. Overigens, zoals de foto bij dit stukje tekst laat zien, is het weer hier in Donkerbroek prachtig mooi!

En wederom de vraag wanneer zullen ze aankomen, ik hou het maar weer ruim aan en hoop de eersten te mogen verwelkomen tussen 12.40 uur en 13.10 uur. De gezamenlijke lossing is wat mij betreft vandaag een klein beetje jammer maar daar zullen we aan moeten wennen. Ben benieuwd of en zo ja hoeveel invloed het heeft op de uiteindelijke uitslag in Friesland, voor zover dit is te meten natuurlijk.

De wind is vrij stevig en ze zullen het, evenals gisteren vanuit Deurne, vrijwel zeker ook niet droog houden onderweg.

Update 9.45 uur. Even een rondje gereden en het weer "geproefd". Ten eerste de wind hier in de omgeving van Donkerbroek Noord West, ten tweede nu nog stevige buien en tot slot wel krachtige wind. Maar met een wind waar meer west/ noord west dan west / zuidwest in zit zullen de snelheden toch wat lager worden dan ik aanvankelijk had verwacht. Ik denk als we tussen 13.00 uur en 13.30 uur duiven mogen klokken dat we niet mogen klagen, kan zelfs nog wel eens wat langer duren ook.

Oei dat zag er niet bijzonder mooi uit vandaag. Wat een bizarre aankomsten of hadden ze 1500 kilometer gevlogen. Landingsgestel hadden ze niet dus plat op de "snufferd" op de plank. Dit gold voor onze eerste twee duiven die thuiskwamen.Beiden duivinnen en het eerste wat er dan door je hoofd schiet is die hebben het niet best gehad in de vrachtauto. En wat een dorst! Of was het 40 graden en hadden ze al 12 uren gevlogen!

Maar goed de eerste duif arriveerde om 13.54 uur. Het is de jaarling duivin NL19-808 uit "Thijs" welke voor ons de eer hoog heeft gehouden. Een minuutje later gevolgd door de NL19-828 eveneens een duivin.

Het vervolg is redelijk, het druppeld door maar is zeker niet extreem. Nu om 15.30 uur nog 7 van de 20 onderweg.

De overwinning gaat naar J. & S. Timmermans die we daar graag mee feliciteren. Helaas komen we er vandaag in de afdeling totaal niet aan te pas.

De beide uitslagen:

Deurne tegen 279 duiven: 3,10,13,22,23,24 enzovoort met totaal 12 van de 27 op de uitslag.

Troyes tegen 133 duiven: 9,10,16, 17 enzovoort met totaal 8 van de 20 op de uitslag.

Van Troyes nog 1 duif onderweg, wellicht komt hij morgen nog aanwaaien.

Tevens vitesse kampioenschap binnengehaald, helaas maar over drie vluchten, maar toch wel heel erg blij mee.

Terug