Laatste nieuws

Troyes uitgesteld naar maandag, Deurne nog wachten, los om 12.10 uur. Prima kopduif!

  • 5-7-2020

Het zit allemaal niet mee dit weekend. De LC's hebben moeten besluiten om de vlucht vanuit Troyes uit te stellen naar maandag. Bijzonder jammer maar als het niet kan dan kan niet! Maandag dan maar weer nieuwe ronde nieuwe kansen. Mijn gedachten zijn bij de duiven en hun begeleiders, hou jullie taai!

Voor Deurne hebben ze hoop er rond of vlak na de middag uit te kunnen. Dat zal me ook een waaier worden dan want volgens mij is de windkracht nog sterker dan hij gisteren was. Duivensport is een hobby van geduld en lange adem zo ook nu weer.

En het startsein heeft inmiddels geklonken in Deurne. Om 12.10 uur hebben ze gelost waarbij het vertrek snel was zo verteld ons de informatie op de website van de afdeling.

Het zal ongetwijfeld snel gaan vandaag. Snelheden van 1900 meter of meer is misschien wel mogelijk. Altijd erg lastig inschatten met dit soort omstandigheden.

Ik hou het ruim aan klokken tussen 13.35 uur en 13.55 uur moet toch zeker lukken.

Genoten van de aankomsten hebben we zeker! Ze kwamen later dan verwacht dat vooropgesteld maar om 13.57 uur meldt vanuit de westkant de eerste duif zich. Enkele rondjes nodig gehad om vervolgens over het dak van het hok op de antenne te vallen. De verlossende piep van het EC klonk om 13.58 uur en het is onze jaarling weduwnaar NL19-825 uit onze Ouwerkerk lijnen van Ruud Lamers keer dochter Tommie van Henk Scheffel die met een snelheid van 1.622,4 mpm als eerste aftikte.

Een kleine twee minuten later gevolgd door nummer twee en daarna loopt het mooi vlot door waarbij er voldoende te genieten viel van de aankomsten. In precies 24 minuten zaten er 24 van de 27 strijders weer in het hok. Op dit moment nog twee vacatures.

Zoals het nu lijkt zijn we als vierde geëindigd in de afdeling waarbij de overwinningen naar Jan & Symen Timmermans gaat. Gefeliciteerd mannen, een super overwinning zeker gelet op de redelijk hoge snelheden!

Ik mag zeggen dat de duiven er prima verzorgd uitzagen alleen sommigen hebben een beste bak water gehad volgens mij. Erg nat en zeer rode nuisdoppen!

Overigens staat onze vereniging er vandaag toch goed op. Meerdere liefhebbers bij de top van de afdelingsuitslag is altijd bijzonder mooi.

later meer...........

Terug