Laatste nieuws

Hoe soe heit der oer tocht hawwe, vluchten uitgesteld naar zondag!

  • 4-7-2020

Hoe soe heit der oer tocht hawwe, oftewel in het Nederlands hoe zou mijn vader er over gedacht hebben. De man is al bijna 35 jaar niet meer onder ons maar ik heb vandaag toch wel enkele malen aan hem gedacht.

Henk jonge, zo sprak hij dan, die duiven kunnen er prima uit. Goed weer bij de start, een stevige zuid westen wind en regen. Geen enkel probleem, dat waren zijn woorden dan altijd. En eerlijk is eerlijk hij was een bijzonder (te) voorzichtige lossingsman in vroeger jaren. Met andere woorden het was niet iemand die de duiven erg snel en gemakkelijk liet gaan. Maar deze uitspraken blijven mij altijd bij en zodoende moest ik er vandaag ook enkele malen aan denken.

Bedenk dan ook nog eens dat we de hele vlieglijn afbelden tot in Frankrijk aan toe, ja vindt daar maar eens personen die een beetje Nederlands kunnen spreken en ook nog weten wat duivenweer inhoudt! Maar toch waren ze er hoor. Bijzondere tijd ook en toen nog geen IBW........

Gisteren tijdens het inkorven nog enkele woorden gesproken met Timmermans senior. De duiven in Heusden-Zolder komen er vast uit sprak hij. Ik was daarover wat gereserveerder maar "putte" enige hoop uit zijn woorden want niets liever dan een vlucht natuurlijk.

Maar goed ik kan mij prima vinden in de genomen beslissingen. Op hopeloze vluchten zitten we ook niet te wachten per slot van rekening. Trouwens hetgeen ik hierboven aangeef over hoe mijn vader er over zou denken is waarachtig in de praktijk toch ook wel zo gebleken. Heb meerdere reacties gelezen op social media dat de duiven uit Melun (inkorfplaats Hank, restaurant Napoleon) prima afkwamen. En dat ook nog op afstanden van rond de 500 kilometer of meer! Bijzondere wezens die duiven, ik schreef het al zo vaak.

De vitesse duiven blijken inmiddels in Deurne te staan. Ben benieuwd of het gaat lukken, zou wel mooi zijn natuurlijk. En de dagfond vanuit Troyes, zeg het maar. In het meest extreme geval wordt het maandag. Laten we hopen van niet!

Voorlopig weer voor een aantal dagen water genoeg gehad in ieder geval.

Terug