Laatste nieuws

Zonnetje probeert er al weer door te komen, gelost om 9.15 uur

  • 27-6-2020

Het is nog behoorlijk bewolkt op de vroege zaterdagmorgen. Toch probeert de zon er al weer doorheen te prikken zo nu en dan.

Gisteren schreef ik reeds dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden ten aanzien van een lossing op de zaterdag. Dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven lijkt mij.

Onweer en regen zijn de grote spelbrekers vandaag. Wat het gaat worden we gaan het zien, laten we hopen dat ze rond de middag er uit kunnen.

Inmiddels positief nieuws vanuit België. De lossing heeft plaatsgevonden om 9.15 uur bij een matige zuid westen wind. Prima vertrek wordt er aan toe gevoegd!

Ze zullen het vast allemaal niet droog houden vandaag maar het lijkt toch prima te kunnen denk ik. Ben zeer benieuwd hoe de duiven met deze omstandigheden om zullen gaan. Want storingen zitten er wel degelijk in de lucht volgens mij.

Verwachte aankomst ergens tussen 13.00 uur en 13.30 uur? Zou toch moeten kunnen lijkt mij. Halen ze geen snelheden van rond de 1.400 mpm of meer dan kon het wel eens een lastige worden. We gaan het beleven.

De snelheden lijken fors hoger te worden, althans afgaande op de snelheden elders in het land. Kan mogelijk tussen 12.30 uur en 13.00 uur worden. Laat u niet verrassen!

Met dank aan Blauw Band Balk meldsite! Het is een mooi medium, soms ook niet, maar vandaag zeer welkom! De duiven hadden namelijk een fors hogere snelheid dan ik vooraf had ingeschat. Waardoor dat zo kon komen is mij nog niet duidelijk maar de klok liegt niet!

Bijna vanuit het noord westen, doorgewaaid dus, meldt zich de eerste duif hoog aan de hemel. Na een tweetal rondjes land hij op de antenne om geklokt te worden om 11.24 uur. Het is onze schallie weduwnaar NL18-223 uit Pyrope x Dochter William beiden rechtstreeks Hans & Evert Jan Eijerkamp die als eerste aftikt. Snelheid ruim 1.874 meter per minuut. Nummer twee, wederom onze duivin NL18-051 volgt een minuutje later waarna het redelijk doordruppelt. De "051" is overigens voor de derde keer onze tweede geklokte duif dit jaar, ook wel weer bijzonder.

De overwinning gaat naar Willem Dijkstra, hij klokt zijn eerste met een snelheid die bijna 5 meter per minuut hoger ligt. Het zilver gaat naar Marcel van Zanden en het brons is voor ons.

Overigens is er nog wel een bijzonder verhaal te vertellen over de eerste duif van ons. Zal het binnenkort nog wel een keer uit de doeken doen.

Op dit moment nog drie duiven onderweg.

De uitslag in de vereniging tegen 507 duiven 1 op 3 gerekend:

3, 6, 23, 26 enzovoort met totaal 21 van de 47 op de uitslag. Kortom het mocht wel een onsje meer wezen. Op dit moment nog één jaarling weduwnaar onderweg.

Tot slot een dikke pluim aan de lossingscommissie! Ze hebben het juiste moment weten te pakken om te kunnen lossen met als gevolg een prima verlopen vlucht met geweldige spreiding over de afdeling. Het mag gezegd worden!!

Terug