Laatste nieuws

Warme inkorving! Op reis naar wederom Chimay

  • 26-6-2020

Het was zweten zullen we maar zeggen. Iedereen zal het thuis bij het pakken van zijn of haar eigen duiven ook zo ervaren hebben maar de inkorvers in de clublokalen ook zeer zeker! Hulde voor die personen die een drietal uren belangenloos één en ander "even" regelen!

Vanavond zoveel als mogelijk het hitte protocol toegepast bij het inkorven. Latten tussen de manden (hebben we altijd al trouwens) drinkbakken er aan (hebben we ook altijd al), ramen en deuren open, ventilator aan en de manden zo snel mogelijk naar buiten in de schaduw. Alle kleine beetjes helpen hopen we.

Voor ons zijn er 47 duiven in de mand gestoken voor de tweede midfondvlucht. Ook deze week gaan ze naar Chimay, afstand dus 356 kilometer naar het thuisfront. Totaal 19 dames en dus 28 heren mogen het morgen gaan proberen om zo snel als mogelijk thuis te geraken.

De twee aangewezen duiven, een klein puzzeltje, een kleine wijziging ook.......De NL16-553 "Apollo" als vaste waarde op nummer één en dit keer geen Ajax maar de NL18-107 op nummer twee. Twee doffers dat wel weer alhoewel de duivinnen tot nog toe het mooie weer hebben gemaakt bij ons.

Ja en hoe staan ze er dan op? Prima maar zal dat niet gelden voor alle duiven die ingekorfd zijn? Iemand die ze nu onder deze omstandigheden niet mooi weet te krijgen kan beter beginnen met kanaries denk ik dan of hij of zij moet maken bij een duivendokter te komen. Het weer jaagt de duiven naar het mooi zijn toe zou je kunnen zeggen.

In de club totaal 507 duiven ingekorfd door 14 leden. Mooie aantallen nog steeds, verliezen zijn er dan ook praktisch nog niet geweest!

Hoe komt het morgen, heb er meerdere appjes en een paar mailtjes al over gehad. Ja hoe komt het morgen. Ik denk een dubbeltje op zijn kant maar toch ben in optimistisch en denk ik dat de afdeling 10 het dit keer bij het foute eind heeft door pas op zaterdag te gaan inkorven. Morgen weten we meer!

Maar vlug weer terug lijkt mij!

Terug