Laatste nieuws

Paar mooie referenties, Leegstra, Dasselaar, Hoogenkamp, Van Olphen

  • 21-6-2020

Enkele weken geleden bracht  Marten Leegstra uit Broeksterwoude mij op de hoogte van een super uitslag welke hij had behaald met zijn doffer NL18-1399171.

Marten zijn "171" gekweekt door Ype van Kammen uit De Westereen won vorig jaar vanaf de vitesse vlucht Gennep een 1e in de afdeling tegen 9.143 duiven. Daarvoor wist deze zelfde kanjer ook al een eerste te winnen vanaf Kalkar in samenspel C1 tegen 1.967 duiven.

Dit jaar, toen we helaas nog geen echte wedvluchten hadden maar wel de prestaties konden worden vergeleken op de aankomstlijsten won de "171" wederom een eerste in groot verband. Ook nu vanaf Gennep en dit keer tegen 4.428 duiven in Samenspel C werd alle concurrenten achter hem gelaten.

Als we de stamboom raadplegen dan zien we bijzonder veel Mr. Branco en Ché. Zowel langs vaders- als langs moederskant.

Een geweldige prestatie van deze jonge doffer.

Marten nogmaals gefeliciteerd !

==============================

Jeroen Dasselaar uit Vriezenveen schrijft mij dat hij erg tevreden is over onze duifjes. En dat is goed om te horen Jeroen!

De comb. Dasselaar vliegt bij De Luchtbode in Vriezenveen en begonnen met een trainingsvlucht uit Kalkar waarbij ze tegen 576 duiven de 4e en 5e wonnen met twee nestbroertjes. Beide broertjes hadden zich vorig jaar als jong ook al goed laten zien. Ze zijn gekweekt uit een zoon van onze NL14-309 Bachelor (1e NPO Menen) x NL14-319 Silver Ché (2e NPO Menen). Een dijk van een afstamming dus!

Een paar weken later stond Kerkrade op het programma. Het werd nu een prachtige 2e plaats in de vereniging met de NL19-738. Deze doffer eindigde in groter verband op plek 10 tegen 3.036 duiven en in de afdeling werd het een 49e plaats tegen maar liefst 16.156 duiven!

Mooi werk Jeroen en vader! Dank voor het doorgeven van de prestaties en ga zo door!

===============================

We gaan door naar Almelo, onze "ex" clubmaat Tjeerd Hoogenkamp woont daar al weer heel wat jaartjes en ook in Almelo is Tjeerd de duivensport blijven beoefenen.

Tjeerd heeft in de loop der jaren meerdere duiven bij ons gehaald. En het heeft hem bepaald geen windeieren gelegd. Met enige regelmaat is Tjeerd succesvol met nazaten van onze duiven en daar zijn we uiteraard bijzonder blij mee en ook best wel trots op!

Afgelopen week won Tjeerd de 1e in zijn club P.V. Het Zuiden vanaf Dizy le Gros. Een afstand van 355 kilometer tot de hokken in Almelo. Het was zijn NL18-1514567 welke als eerste aftikte en er met het goud van door ging tegen 316 medestrijders. Langs vaderskant is het een duivin van de NL13-1624950.

Mooi wark Tjeerd!

===================================

Tot slot gaan we naar Appelscha, naar onze clubgenoot Thomas van Olphen. Op de eerste de beste (trainings) vlucht van dit jaar was het gelijk Bingo voor Thomas. Van Duiven was zijn NL18-5151444 alles en iedereen te snel af. Een eerste in groot verband dus en dat tegen 5.142 duiven.

De winnende duif kweekte Thomas uit een doffer welke hij van ons heeft gekregen. Het betreft een rechtstreekse van Hans & Evert Jan Eijerkamp uit Brummen. In 2016 had ik een aantal testjongen op de hokken waarmee gevlogen is. Na het jonge duivenseizoen vond de gebruikelijke selectie plaats en qua vliegprestaties kon de NL16-1254219 helaas niet blijven.

Echter het betrof een wel heel fijne doffer met een afstamming die klinkt als een klok. Na goedkeuring van de familie Eijerkamp besloten om, de toen nog als jeugdlid spelende, Thomas met deze doffer te verblijden. Langs vaderskant een Van Loon en langs moederskant een rechtstreekse van Bas & Gerard Verkerk.

Afgelopen zaterdag was het weer raak voor Thomas, die zijn duiven tot nog toe dit jaar goed op de rit heeft. We vlogen Chimay en Thomas wist met zijn NL19-1215809 beslag te leggen op de 9e plek in de afdeling tegen 19.494 duiven. In onze eigen vereniging werd het een 3e plaats. En laat deze duif nu niet uit dezelfde doffer komen van de familie Eijerkamp!

Prachtig werk Thomas en doe vooral zo door, het is je zeker meer dan gegund!!

Terug