Laatste nieuws

Grijs in Chimay, Blauw in Donkerbroek. Gelost om 7.15 uur. Prima verloop

  • 20-6-2020

Het is zaterdagmorgen rond de klok van 7.00 uur, een prachtig mooie blauwe lucht in Donkerbroek. Na raadpleging van het lossingsnieuws op de website van de afdeling blijkt dat het in Chimay het tegenovergestelde is, grijs weer in Chimay. Om die reden nog geen duiven gelost ook al is de verwachting dat de lucht ook in Chimay weldra zal breken en een lossing dus nog mooi op tijd zal plaatsvinden.

Mooie gelegenheid om over de verwachte snelheden na te denken dus. De wind is hoofdzakelijk west maar zal onderweg ook ongetwijfeld nog wel zuidwest zijn. Dan zou je toch verwachten dat snelheden van rond de 1500 mpm haalbaar moeten zijn.

De duiven zijn inmiddels gelost om 7.15 uur bij een matige zuid westen wind. Het vertrek was matig zo wordt vermeld bij het lossingsnieuws van de afdeling. Jaren terug vertaalden we dat dan direct door naar "slecht" maar geen idee hoe de berichtgeving daar tegenwoordig over is, immers je kan ook niets vermelden over het vertrek.

Snelheden van iets boven de 1500 mpm moeten haalbaar zijn. Dat zou betekenen klokken ergens tussen 11.00 uur en 11.15 uur.

Het kon vandaag op diverse plaatsen wel eens een close finish worden, vlot binnen lopen is wel heel cruciaal dan. We gaan het zien.

Het wachten duurde langer dan verwacht, zelf nog even getwijfeld of de meldsite het wel deed maar uiteindelijk dan toch de eerste meldingen op Urk en korte tijd later gevolgd door de melding van Gert Jan en Petra. Ja en dan is het niet zo lastig om te rekenen hoe laat ze moeten vallen. We hebben elkaar heel vaak de tweede van harte toegewenst. Meestal viel de eer aan Gert Jan voor die eerste maar vandaag konden we hem nipt voorblijven..........

Prachtige aankomst van onze eerste duif, hoog vanuit de goede hoek en in een streep bam op de klep en geklokt om 11.27 uur. Snelheid 1407,5 mpm. Het is onze duiven NL19-219 "Lady Chimay" uit kleinzoon Dolce Vita van Pieter Veenstra x Marit welke een dochter is van Mr. Branco x Euro Finette (dochter Euro van H. & E.J. Eijerkamp) die als eerste afdrukte.

Enkele minuten later gevolg door nummer twee waarna het gestaag maar wel zeer regelmatig doorloopt.

In de vereniging is het op zeker een overwinning. Ook in groot verband blaast deze dame vandaag een stevige partij mee. De uitslag dient natuurlijk afgewacht te worden maar met een beetje geluk is het de 1e/2e provinciaal en de 2e/3e in de gehele afdeling.

Inmiddels het klepje dicht en alles dus thuis.

Het is een fijne uitslag geworden waar we bijzonder blij mee zijn. In de vereniging starten we met:

1,4,7,15,23,24 enzovoort met totaal 26 van de 48 op de uitslag 1 op 3 gerekend.

In rayon Frisia Oost tegen 2.259 duiven als volgt:

1,8,14,29,40,43,53 enzovoort met totaal ook 26 van de 48 op de uitslag.

Tot slot in de afdeling starten we met de 2e plaats tegen 19.494 duiven.

Kortom niet klagen en zeker heel blij mee.

Terug