Laatste nieuws

Al weer de eerste midfondvlucht op het menu

  • 19-6-2020

Zo sta je weken te wachten voordat je mag starten met de vluchten en zo heb je waarachtig de eerste midfondvlucht al weer te pakken. Grote halen snel thuis zo lijkt het waarachtig wel. Vanavond totaal 48 duiven ingekorfd voor Chimay, afstand 356 kilometer als ze de rechte lijn richting Donkerbroek aanhouden althans.

20 duivinnen en 28 doffers moeten morgen zien zo rap als mogelijk weer thuis te geraken. Een verwachte zuidwest tot westen wind zal het hun niet echt lastig maken denk ik. Ik verwacht dan ook een snelle vlucht waarbij de duiven boven op elkaar zullen zitten.

Onderstaande tekst heb ik gekopieerd uit het stukje van vorige week.

De twee aangewezen duiven zijn dezelfde dan die van vorige week. Twee doffers voeren dus de inkorfstaat weer aan. Het zijn de NL16-553 "Apollo" en de NL17-111 "Ajax", toch opnieuw voor ervaring gekozen ook al verwacht ik eerlijk gezegd ook nu weer een paar duivinnen die er volgens mij wel heel goed opstaan.

In de vereniging door 13 leden 498 ingekorfd. Alles weer helemaal volgens protocol en exact binnen de tijdschema's. De vrachtauto hoort bij ons te vertrekken om 19.00 uur en ze reden precies 1 minuut voor 7 richting Noordwolde.

Terug