Laatste nieuws

Nog even geduld in Blankenheim, gelost om 8.15 uur

  • 13-6-2020

De start van de dag is hier in Donkerbroek, rond de klok van 7.00 uur, prima. De zon schijnt volop en zo te heeft het vannacht behoorlijk geregend. Heb daar niets van meegekregen dus zal wel op twee oren geslapen hebben........

In Blankenheim lijkt het ook wel goed te komen als ik de foto welke bij dit stukje tekst is geplaatst zo zie. Foto is genomen vanmorgen 6.00 uur en afkomstig van de website van afdeling Friesland '96. Trouwens wat een mooie ruime losplaats!

Voorlopig nog even geduld en nader bericht om 8.00 uur zo vermeld de lossingsinformatie.

De lossing heeft plaatsgevonden om 8.15 uur. Een prima vertrek zo geeft de informatie aan. Welke snelheden gaan ze halen. Kreeg de vraag vanmorgen reeds drie keer voorgelegd. Moeilijk inschatten. Er is niet veel wind, wel zuid maar ook oost misschien beter nog variabel. Het voelt nu al broeierig warm aan oftewel niet echt prettig. Dat zal overigens boven in de lucht nog wel een beetje meevallen.

Ik hou het ruim aan, klokken tussen 11.20 uur en 11.40 uur moet toch zeker lukken denk ik.

Update 10.45 uur: het is geen duivenweer! Zojuist even voor een boodschap naar Drachten geweest. Oei dat was eigenlijk behoorlijk schrikken. In de verste verte zou ik er niet aan denken om bijvoorbeeld met jonge duiven op pad te gaan. Nu weet ik wel oude duiven zijn geen jonge duiven maar toch!

Als ik eerlijk ben dan verwacht ik dat de snelheden lager zullen liggen dan aanvankelijk gedacht. Daar staat tegenover dat ik vrij zeker weet dat we versteld zullen staan van wat "onze" duiven kunnen. Oftewel maar rustig afwachten.

Geniet van het mooie weer maar geniet vooral van de aankomsten, ze zouden zo maar eens heel mooi kunnen zijn vandaag.

En de aankomsten waren mooi vandaag, in sommige gevallen zaten ze mega hoog zelfs en dan is toch altijd een spectaculair gezicht om die beestjes naar beneden te zien komen.

Ruim tien minuten voor de eerste duif voorspelde ik welke duif als eerste zou arriveren. Een donker kras duivin de 460 waren mijn woorden. Had haar wel bovenaan willen zetten maar dan is het mijn bijgeloof die dat tegenhoud.

Uit het westen meldt zich hoog aan de hemel de eerste duif. Het is inderdaad een donker kras.......draait een drietal rondjes alvorens in een glijvlucht op de antenne te duiken. De piep van het EC klonk om 11.28 uur en het ringnummer dat in beeld verschijnt is NL19-460!! Mooi dat zo'n voorspelling dan uitkomt, ze heeft het de hele week ook wel een beetje aangegeven. Bij herhaling dacht ik dat we een doffer tussen de duivinnen hadden zo ging dat beestje tekeer. De NL19-460 "Trijntje" komt uit Gladiola x NL16-597 uit dochter Rossi van Hans & Evert Jan Eijerkamp keer Mr. Branco.  De gemiddelde snelheid lag op 1.485 mpm, goed voor een overwinning in de vereniging tegen 509 duiven.

De tweede duif zat een dikke minuut later en knalde hoog uit de lucht in één keer op de klep. Het was dezelfde duivin die vorige week het zilver in de vereniging pakte de NL18-051 uit Zoon Broer Bolt van de Comb. Kroesen maal Evelien van Nico & Ivo van der Veen.

Het verloop is overigens wel grillig. Gaat allemaal niet supersnel en rond de klok van 13.45 uur nog 6 onderweg van de 50 ingekorfde duiven.

We hebben al zeer vele vluchten gewonnen, zal ook nog wel de nodige jaren duren voordat dat in de club wordt geëvenaard of overtroffen, maar dit was een overwinning die we nog niet eerder hebben meegemaakt namelijk ééntje vanuit het Duitse Blankenheim. Zolang we een combinatie zijn hebben we hier vandaan nog niet eerder gevlogen met onze duiven. Leuk en ook niet meer dan dat natuurlijk!

De uitslag tegen 509 duiven:

1,4,6,7,8,9,10,13,14 enzovoort met totaal 26 duiven van de 50 op de uitslag 1 op 3 gerekend. We zijn er prima tevreden mee!

Helaas nog twee vacatures, hopelijk komt er morgen nog iets van na.

Terug