Laatste nieuws

Op reis naar Duitsland, Blankenheim

  • 12-6-2020

Vanavond vijftig duiven in de mand gestoken voor de tweede vitesse vlucht van dit nog prille seizoen. Dertig doffers en twintig duivinnen mogen morgen proberen zo snel als mogelijk de weg terug te vinden naar hun duivenpaleis.

Op het programma dit keer een vlucht vanuit Duitsland, Blankemheim om precies te zijn. De afstand tot ons hok bedraagt rond de 287 kilometer in rechte lijn. Er staat een lossing gepland gezamenlijk met afdeling 10. Tja veel voorstanders en minstens zoveel tegenstanders en dat zal ook altijd wel zo blijven met betrekking tot dit onderwerp. Laten we hopen dat ze op Urk nu ook eens mooi op tijd zitten en die kans lijkt mij morgen behoorlijk groot.

De twee aangewezen duiven zijn dezelfde dan die van vorige week. Twee doffers voeren dus de inkorfstaat weer aan. Het zijn de NL16-553 "Apollo" en de NL17-111 "Ajax", toch opnieuw voor ervaring gekozen ook al verwacht ik eerlijk gezegd een paar duivinnen die er volgens mij wel heel goed opstaan.

In de vereniging door dertien liefhebbers totaal 509 duiven ingekorfd. Allemaal uiteraard weer volledig conform protocol en daarbij aangevuld dat het exact 19.00 uur was toen de container vertrok uit Oosterwolde naar het volgende laadadres in Noordwolde. Oftewel uitstekend werk verricht door iedereen. Enerzijds door zeer vlot in te korven en anderszijds doordat de leden uitstekend op tijd aankomen met hun duiven.

Morgen maar zeer vlug weer terug!

Terug