Laatste nieuws

Bijna strak blauwe hemel, gelost om 6.50 uur! Goud en Zilver

  • 6-6-2020

Het is bijna strak blauw in de lucht. Het zonnetje schijnt volop en de duiven zijn al om 6.50 uur gelost. Het kan niet mooier. Wel een gezamenlijke lossing en dat is voor een vitessevlucht nu weer jammer maar zo zijn de afspraken dus dat konden we verwachten en zo zal de toekomst trouwens ook zijn!

Om 6.50 uur los bij helder weer en een uitstekend vertrek met een stevige zuidwesten wind. Dat geeft enorm hoge snelheden ook al zullen die nu enigszins getemperd worden door de massale lossing denk ik. Hoe hoog de snelheden zullen zijn is bijzonder lastig in te schatten.

Maar klokken ergens tussen 8.50 uur en 9.10 uur moet zeker gaan lukken denk ik.

De aankomsten waren bijzonder mooi, hoog ja erg hoog sommigen, helaas door de harde wind wel allemaal uit de verkeerde hoek maar toch genieten was het wel.

Vanuit het noordwesten meldt zich de eerste duif hoog aan de hemel. Een rondje om het hok en op het verkeerde hok maar gelijk door naar de antenne en geklokt om 8.55 uur, snelheid 1.783 mpm. Het is de jaarling duivin NL19-455 "Esther" die als eerste aftikt. Zij is gekweekt uit zoon Olympic Amador van Comb. Mantel keer zus Juliette van Gebr. Homma.

De tweede duif zat er vlot achteraan, eveneens een duivin de NL18-051 uit Bolt van Comb. Kroesen keer Evelien van Nico & Ivo van der Veen.

De eerste vijf duiven, inclusief de aangewezen duif, zitten rap in de klok. Daarna vallen ze redelijk goed door. Nu nog wel 14 stuks onderweg (10.20 uur) en die zullen het bijzonder lastig krijgen.

In de club lijkt het goud en zilver te worden. Een mooie start waar we enorm op gehoopt hadden. Hoe fijn is het als het dan uit mag komen.

Inmiddels rond de klok van 11.00 uur nog 6 onderweg. De meesten zullen wel komen, het weer is goed verder. En drinken in ruim voldoende mate te vinden inmiddels!

Uitslag in de vereniging tegen 563 duiven 1 op 3 gerekend: 1,2,5,10,11,27 enzovoort met totaal 26 van de 50 op de uitslag.

Helaas hier nog 1 vacature. Mogelijk dat hij morgen nog komt maar dat kan wel eens lastig worden.

Terug