Laatste nieuws

We gaan zowaar voor het eggie

  • 5-6-2020

Hoe ze het doen weet ik niet maar de werkgroep Covid-19 heeft het toch maar weer mooi voor elkaar gekregen dat we nu zowaar in competitieverband mogen vliegen met onze duiven. Dus geen aankomstlijsten meer maar officiële uitslagen. Het verschil is beperkt maar niet onbelangrijk, zeker voor een programmavlieger.

Vanavond 51 duiven, waarvan er 50 over de antenne zijn gegaan, ingekorfd voor de wedvlucht vanaf het Limburgse Sittard. Afstand voor onze duiven in rechte lijn naar de hokken 223 kilometer. Helaas één duivin (de NL18-248) niet op de inkorfstaat. Mogelijk ring stuk of hapering van het inkorfsysteem, ze is overigens wel op reis gestuurd. Dus als ze morgen thuiskomt gaan we niet schrikken omdat het systeem zich stil houdt.

Twee doffers voeren de inkorfstaat aan. Het zijn de NL16-553 "Apollo" en de NL17-111 "Ajax", toch maar voor ervaring gekozen ook al verwacht ik eerlijk gezegd een paar duivinnen alsmede enkele jaarling doffers die er volgens mij wel goed opstaan.

In de vereniging door 14 liefhebbers totaal 563 duiven ingekorfd. Een mooi aantal duiven dus, tot nog toe is er dan ook geen sprake van verliezen.

Het moet morgen vroeg gebeuren zo hoorde ik enkele leden zeggen want anders lukt het niet vanwege de buien. Ik denk dat ze gelijk hebben ook. Morgen op tijd er uit en dan zijn ze met een west tot zuidwesten wind ook zo thuis natuurlijk.

Of ze goed genoeg zijn om kop te vliegen met deze wind, enige twijfel. Ik heb daar wel eens een klein beetje "studie" van gemaakt en dan blijkt dat wanneer je de duiven echt top hebt ook van de wind af echt kop draait. Blijkbaar is de navigatie in zo'n situatie van een duif in zeer goede doen en extra scherp. Helaas zullen er vele duiven doorwaaien en vanuit het noorden weer terug keren denk ik. We gaan het morgen zien!

Maar weer heel vlug terug zou ik zeggen.

Terug