Laatste nieuws

Zomerse omstandigheden, mooie vroege lossing om 7.40 uur. Mooi verloop!

  • 30-5-2020

Het is ons duivenvollkje gelukkig wel gegund zo lijkt het. Zowel vorige week als vandaag prachtige omstandigheden voor onze gevleugelde vrienden. Niets heeft dan ook een mooie vroege lossing in de weg gestaan denk ik.

Om 7.40 uur zijn ze vertrokken vanuit Gennep, afstand voor onze duiven in Donkerbroek 149,8 kilometer als ze de kortste weg naar huis nemen althans. De wind is matig op dit moment en waait voornamelijk uit noord oostelijke richting.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 9.30 uur en 9.45 uur moet kunnen lijkt mij en heel misschien nog wel iets rapper ook al zal dat vooral afhangen van de windkracht.

Genieten konden we gelukkig, de aankomsten tegen een staalblauwe hemel, waren prachtig om te zien.

Vanuit de westkant (hoe kan het ook anders) meldt de eerste duif zich. Het blijkt de "452" te zijn direct te herkennen vanwege haar witte slagpennen. Helaas geenszins van plan om op het hok en antenne te vallen. Een minuut is snel verstreken zo blijkt maar weer. Uiteindelijk wordt ze geklokt om 9.32 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.318 mpm betekent. Toch jammer want een eenvoudig rekensommetje leert ons dat ze hiermee bijna 20 meter per minuut verspeeld. Ach ja, als doet er niet toe, de klok is medogenloos! De NL19-452 is gekweekt uit Zoon Olympic Hans van H. & E.J. Eijerkamp x zuster Precious van Gebr. Jager. Een prachtige duivin overigens.

Het vervolg is mooi, niet extreem snel, maar het loopt wel mooi door en zeker mooi om van te kunnen genieten.

In de vereniging is de hoofdvogel voor Jan & Symen Timmermans, gefeliciteerd hiermee! Het vervolg ligt overigens mooi dicht bij elkaar en dat isaltijd mooi.

Op dit moment, 12.00 uur, nog wel 5 doffers onderweg. Hiervan bijzonder genoeg nog 4 taartjongen van vorig jaar. Om 13.20 uur is gelukkig de laatste weer op appèl, klepje dicht!

Het vluchtverloop vandaag tegen 488 duiven:

9,14,17,21,34,35 enzovoort met totaal 22 van de 50 op het overzicht als we 1 op 3 rekenen.

Geen spectaculaire uitslag, maar gelet op het feit dat er momenteel enkele collega's stevig aan de boom schudden mogen op dit moment toch zeker content zijn. We zijn nog maar net begonnen per slot van rekening en hopelijk als de competitie echt mag losgaan zijn ze er volledig klaar voor.

Training vlucht twee is wederom prima verlopen onder uitstekende omstandigheden. Ook content met de werkwijze in de club, mooi is het niet maar het kan even niet anders en met zijn allen zijn we blij dat de duiven kunnen en mogen trainen.

Terug