Laatste nieuws

Op reis naar Gennep

  • 29-5-2020

Voor de tweede "Corona" trainingsvlucht zijn voor ons totaal 50 duiven op reis gestuurd naar Gennep, afstand in rechte lijn naar onze hokken bijna 150 kilometer. Twintig dames en dertig heren mogen de terugreis morgen aanvaarden en doen dat hopelijk zo snel als mogelijk zodat we een mooie aankomstlijst tegemoet mogen zien.

In de club door 14 leden totaal 488 duiven ingekorfd. Inkorven conform protocol en het werd zowaar als een wijze van werken ervaren die misschien ook in de toekomst te hanteren valt. We zullen zien wat het gaat brengen en wat men wil. Feit is wel dat het bijzonder efficiënt werken is, uiteraard alleen maar mogelijk gemaakt door het punctueel werken van de drie dienstdoende personen in het clubgebouw en de leden. De leden die zorgen dat ze op tijd zijn, die zorgen dat de manden schoon zijn, die zorgen dat er duideljk op de manden staat wat doffers en duivinnen zijn, die zorgen dat ze na inkorven het parkeerterrein ook per direct weer verlaten.

Nou we mogen zonder uitzondering stellen dat we trouwe leden hebben die de regeltjes perfect opvolgen. Bijzonder fijn om te mogen ervaren, vooral voor degene die het er nogal druk mee gehad hebben.

Dan morgen, een zonovergoten dag met een noordoosten wind. Wordt een ander verhaal dan vorige week toen ze te maken kregen met een westen wind. Een wind die voor "onze" hoek natuurlijk buitengewoon gunstig is geweest. Morgen dus andere wind dus andere uitslag.

O ja nog wel een "spannend" puntje morgen weer. Doet de klok het wel of doet hij het niet. Vele mensen hebben er inmiddels naar gekeken maar een oplossing heeft het nog niet mogen opleveren helaas.

Morgen maar weer vlug terug!

Terug