Laatste nieuws

Donkere wereld, wind trekt aan. Gelost om 10.40 uur

  • 23-5-2020

Het was vanmorgen rond de klok van 7.00 uur stevig bewolkt zullen we maar zeggen. Donker weer nog dus, inmiddels rond de klok van 10.00 uur laat de zon zich zo nu en dan zien. We zullen nog wel even geduld moeten denk ik voordat ze gelost gaan worden. Maar rustig even afwachten.

Hier de nodige twijfel over het EC. Krijg met geen mogelijkheid het aantal sensoren in beeld terwijl er wel geklokt kan worden als de klok op training staat. Is allemaal erg frustrerend en word je niet blij van. Ook hulp vanaf de Tauris deskunigen biedt vooralsnog weinig soulaas. Komende week toch maar weer eens verder puzzelen. Wel een nieuwe klok hier maar uiteraard wel antennes die de nodige jaren oud zijn. Enerzijds denk ik wel eens dat het daar aan ligt en anderzijds denk ik dan dat een trainingsvlucht ook niet mogelijk zou moeten zijn. Oftewel de antennes doen het dan dus wel. We gaan het straks beleven! Als iemand het rond aankomsttijd van de duiven behoorlijk hoort knetteren en donderen in de omgeving van Donkerbroek dan weet je wat er aan de hand is........

En we zijn inmiddels gelost om 10.40 uur. Gelukkig was mijn eerste ingeving, gelukkig omdat het natuurlijk een enorme domper geweest zou zijn als we niet gelost zouden kunnen hebben. Een domper vanwege het feit dat iedereen zo druk bezig geweest is om het voor elkaar te krijgen vooral. Maar niks van dit alles, we zijn los en seizoen 2020 is wat mij betreft echt gestart.

Hoe laat komen ze? Straffe wind uit westelijke richting volgens mij. Zal wel ergens tussen 12.00 uur en 12.15 uur worden.

Het is nu rond 11.30 uur en ik moet mijn verwachting bijstellen. Ze zullen vast en zeker sneller gaan, de wind is straf en west zuid west. Klokken tussen 11.50 uur en 12.05 uur zit ik nu eerder aan te denken. Laat u niet verrassen!

En beste mensen, geniet er van vandaag! Hoe het ook allemaal afloopt probeer van uw duiven en vooral hun aankomsten te genieten. We hebben er lang genoeg op moeten wachten.

Dat ging hard! Rond 11.56 uur draait de eerste heel hoog boven het hok. De harde wind, en misschien wel de onervarenheid of de wedstrijd stress van het beestje zorgde er waarschijnlijk voor dat hij of zij niet gelijk naar beneden kwam. Een kleine minuut later draaiden er zowaar een stuk of tien boven het hok.

Uiteindelijk kon er geklokt worden om 11.57 uur, het was onze enige rode doffer NL19-027 die als eerste aftikte. Snelheid 1.505 mpm. Hij werd gevolgd door een mooi aantal duiven zodat het begin wel erg hard ging.

Maar het meest fijne was toch wel om die klok te horen piepen! Wat een gedoe eigenlijk om zo'n ding aan de praat te krijgen en al helemaal als je niet eens de zekerheid hebt of hij het gaat doen. Echter ook zonder dat de sensoren worden aangegeven kan er dus geklokt worden zo blijkt maar weer.

Zoals gezegd het verloop was netjes waarbij de eerste duif is geklokt door Thomas van Olphen uit Appelscha. Een pracht prestatie waarmee hij tevens de snelste van het gehele concours is geworden, gefeliciteerd Thomas! Deze winnende duif kweekte Thomas uit een rechtstreekse Eijerkamp welke hij van ons (na overleg met de familie Eijerkamp) had gekregen. Altijd mooi zoiets!

Om 14.00 uur helaas nog wel 5 achterblijvers te bespeuren. Hopelijk komen deze nog na.

Ongelooflijk zo snel is er geklokt door iedereen vandaag. Hoe mooi kan zoiets zijn, althans als je een vitesse man bent is er bijna niet mooier te bedenken. Velen hadden ze aan een touwtje zo leek het wel.

Voor ons werd het tegen 468 duiven: 24,25,27,30,31,32,33 enzovoort met totaal 19 van de 52 op de uitslag 1 op 3 gerekend. Kon beter kon slechter, we zijn er voor nu nog best content mee.

Wat jammer is, er ontbreken er nog twee. Een doffer en een duivin, is er zeker één en eigenlijk twee te veel. Hopelijk komen ze morgen nog.

De kop is er af en we hebben weer kunnen genieten van onze hobby achter huis!

Terug