Laatste nieuws

De belangrijkste bijzaak in ons leven is weer begonnen!

  • 22-5-2020

We mogen weer! We gaan weer los! Oftewel de belangrijkste bijzaak in ons wereldje is weer begonnen. Fijn dat het kan, fijn dat het mag!

Ook al hebben we geen competitie als het gaat om de uitslagen met punten en kampioenschappen onze duiven kunnen we weer perfect in hun ritme brengen en op de zaterdag hebben we uiteraard een aankomstlijst zodat we kunnen zien hoe onze duiven het ten opzichte van de collega's hebben gedaan. We zijn in ieder geval erg blij dat het zover is.

Vanavond dus 52 duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf Duiven, afstand rond de 117 kilometer. 31 doffers en dus 21 duivinnen zijn in bijzonder goede doen op reis gestuurd. Aangewezen duiven hoefden we niet in te brengen omdat er immers geen competitie gehouden mag worden.

Ingekorfd volgens protocol en volgens mij is dat op een meer dan uitstekende wijze gelukt. Aanpoten dat zonder meer maar het schema is volledig gehaald en dat is een prachtige constatering achteraf. Zijn we als verenigingsbestuur blij mee en mogen de inkorvende leden uiteraard ook blij mee zijn.

De meeste leden hadden zich prima ingelezen en wisten wat er van hun gevraagd werd. De eerlijkheid gebied te zeggen dat een paar leden even niet wisten hoe de vork in de steel zat. Ze werden keurig bijgestuurd door onze centrumleider precies zoals het hoort. Volgende week zullen ze vast niet weer de fout in gaan.

Er is veel gedesinfecteerd, of het helpt? geen idee maar het protocol vraagt het nu eenmaal.

In de club door 13 leden totaal 468 duiven ingekorfd.

Morgen maar vlug terug en hopelijk genieten van prachtige aankomsten!

Terug