Laatste nieuws

Allemachtig wat een week!

  • 16-5-2020

Het begint zowaar op werken te lijken dat duivenhouden en alles wat er bij komt kijken om binnenkort weer te mogen gaan vliegen. Wat een erg drukke duivenweek is het geweest en dat niet alleen voor ons dat weet ik wel zeker.

Mega veel werk is er verzet door NPO, afdeling en verenigingen om de zaakjes voor elkaar te krijgen. En dat het niet altijd van een lijen dakje ging mag als zeer logisch bestempeld worden. Verenigingen dienden plannen te maken en in te sturen welke door de afdeling zijn beoordeeld en daarna door een 14-tal controleurs binnen de afdeling ter plekke bij de vereniging zijn gecontroleerd.

Clubgenoot Marcel van Zanden, tevens secretaris afdeling Friesland, had mij hiervoor ook benaderd en ik heb daar dan ook mee ingestemd. Dus op reis naar Ee en Burgum terwijl Bakkeveen en Drachten komende maandag nog volgen.

Zelf uiteraard ook druk gewerkt aan een plan van aanpak. In alle eerlijkheid ben er een volledige dag mee bezig geweest inclusief het inrichten van het clubgebouw. De waardering is groot en dat is fijn. Donderdagmorgen rond de klok van 10.15 uur stond de handtekening van de controleur op de checklist protocol en daarmee waren we de eerste in Friesland die een goedkeuring om te mogen inkorven op zak hadden. Erg blij mee dat het zo vlotjes geregeld kon worden.

Ondertussen natuurlijk ook volop met de eigen duiven bezig. Afgelopen maandagmorgen naar Nanne Wolff voor een reguliere controle. In de veronderstelling dat er niets aan zou mankeren bleek toch dat zowel de oude doffers als de oude duivinnen een fractie geel hadden. Wat is wijsheid vroeg ik Nanne wetende dat we volgens mij vanaf vorg jaar augustus niets meer hadden gegeven tegen geel. Een geelpil opsteken en twee dagen nakuren waren de woorden van de dokter. We hebben na overleg thuis het advies opgevolgd. De meegebrachte jonge duiven hadden overigens geen geel. Luchtwegen en ontlasting zijn goed bevonden.

Afgelopen woensdag nog met de ploeg naar Havelte geweest voor een trainingsvlucht. Straffe noorden wind maar bijzonder mooi weer. Ze waren dan ook supersnel en zeer ruim voor mij weer thuis op het hok.

De jonge duiven tevens allemaal geënt tegen pokken met het kwastje. Totaal precies 100 stuks, helaas zijn er vorige week een zestal gesneuveld tegen de draden.

Overigens zou dat vandaag ook bijna gebeurd zijn, zie foto bij die stukje tekst. Gelukkig was deze prima te naaien zodat deze duif zonder problemen verder kan.

Tot slot laten we hopen dat we komende zaterdag kunnen en mogen vliegen. Een dringende oproep aan iedereen houdt U zich aan de opgelegde protocollen. Één vereniging kan het volledig verpesten voor een hele afdeling en dat moeten we zien te voorkomen.

Dank aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat we weer los mogen!

Terug