Laatste nieuws

Zit nog niet veel schot in

  • 3-5-2020

Het gaat allemaal nog niet zo snel met het openstellen van duivenactiviteiten. In Op de Hoogte konden we lezen dat de trainingsvluchten op individuele basis weer toegestaan zijn. Prachtig en zijn we blij mee ware het niet dat ze nooit verboden geweest zijn. Er was zeker een advies om het niet te doen maar verboden is wel wat anders!

Maar goed het blijkt officieel afgstemd te zijn dus helemaal goed! Er is nogal wat kritiek zo langzamerhand, we horen niets, wat is er gaande, wordt er volop actie ondernomen richting overheid? Ja beetje begrijpelijk is het ook wel.

Sprak afgelopen week iemand die zei ik mag toch aannemen dat het NPO bestuur er druk mee bezig is? Ja denk ik dan we zijn geen aannemers en we zitten ook niet in de aannemerij! Ik ga er vanuit dat ze al volop aan het regelen zijn waren zijn woorden vervolgens. Ja en ook dan denk ik uitgaan doen we normaal gesproken in het weekend!

Het zijn natuurlijk waardeloze kreten, ga er vanuit dat........, je mag aannemen dat........Dus wat dat betreft kan ik mij enige frustratie voorstellen. Communiceer toch eens wat er op dit moment gedaan wordt om helder te krijgen of we binnenkort weer los kunnen met onze geliefde hobby. Van een afdeling begrijp ik heel goed inmiddels dat communicatie wel eens wat later of achterwege blijft. Dat zijn immers allemaal vrijwilligers die ook nog wel iets anders te doen hebben dan alleen postduiven. Maar het NPO heeft een bureau achter haar staan welke we met zijn allen een beetje mee bekostigen en dan zou het heel prettig zijn om iets concreter en duidelijker te communiceren.

Maar voor alle duidelijkheid reken maar dat de mannen en vrouwen van het NPO bestuur en NPO bureau het er momenteel druk mee hebben en reken maar dat ze er alles aan doen om weer zo snel mogelijk wedvluchten te mogen organiseren. Het is ook geen sinecure natuurlijk. Wel hoop ik dat de juiste man op de juiste plaats binnen de overheid aan de bel gaat trekken. Wat dat betreft ben ik een vogelgriep van een aantal jaren geleden nog niet vergeten. NPO kreeg het totaal niet voor elkaar totdat er iemand uit, ik meen Limburg, was die "vriendjes" bij de politiek in Den Haag had zitten en zowaar binnen een dag of 5 tot 6 hadden we groen licht

Echter..........gezondheid boven alles! Daarna komt toch echt onze economie en daarna komen onze pleziertjes. Oftewel laten we wel nuchter blijven met zijn allen en maar niet al te hard schreeuwen over het starten van het duivenseizoen.

Zelf de duiven inmiddels één keer weg gehad voor een trainingsvluchtje. Losplaats Boyl afstand denk  ik een kilometer of acht. Ging zeker niet soepel maar drie uur na lossing zat de laatste duivin weer in haar hok en kon het klepje dicht!

Tot slot er wordt hier nog steeds verduisterd, zowel oud als jong. De jongen worden al weer glad zelfs en dat is mooi om te zien, ze doen het behoorlijk goed tot nog toe en daar zijn we blij mee.

In het kader van haast je als je tijd hebt dan heb je tijd als je haast hebt ga ik morgen alle klokken van de leden van onze club desinfecteren en vervolgens laden met de hoklijst gegevens. Hier en daar nog wat chipringen toevoegen en daarna wederom desinfecteren en in gesloten plastic zakjes weer afleveren. Een vliegprogramma laden kan op later tijdstip pas natuurlijk, helaas valt daar nog niets over te zeggen.

Laten we hopen dat we op korte termijn weer gaan vliegen! En blijf vooral vertrouwen op een goede afloop en op de juiste beslissingen want ook bestuursleden (van NPO/Afdeling/Vereniging) willen niets liever nog morgen weer gaan starten met de wedvluchten.

Terug