Laatste nieuws

Weer een weekje voorbij

  • 26-4-2020

Ondanks dat we momenteel "vluchtloos" zijn schieten de weken voorbij! Goed teken zeggen ze wel eens, dan is er ook geen sprake van verveling immers. Nou vervelen we ons zeker niet en dat is een geluk bij een ongeluk want de hele dag binnen moeten zitten is ook geen pretje. Wat dat betreft mogen we niet eens klagen hier met de corona maatregelen. We kunnen eigenlijk helemaal nog ons "ding" doen zonder dat er sprake is van een belemmering van onze vrijheden. Ja 1,5 meter uit elkaar dat is een verplichting natuurlijk en nee even geen restaurant of pannenkoeken boerderij. Ontzettend erg voor de uitbaters maar niet meer dan jammer voor ons als consument. Laten we hopen op een snelle afbouw van de maatregelen zodat iedereen weer aan de bak kan, zowel de consument als de leverancier.

De duiven doen het hier prima, ze genieten van een enorme regelmaat meer nog dan voorheen lijkt het wel. Alles gebeurd hier stipt op tijd en het lijkt wel of de duiven daar ook goed bij gedijen.

De jongen er iedere dag uit, beginnen al steeds meer en meer te vliegen en staan soms als stipjes aan de strak blauwe hemel. In combinatie met een oosten wind niet eens risicoloos maar goed het is niet anders. De oude duiven gaan er om de dag een uur uit en trekken er dan stevig aan.

De laatste jongen zijn afgelopen week gespeend. Althans de jongen die bestemd zijn voor de jonge duivenvluchten. Er zullen nog wel een aantal taartjongen aan toegevoegd worden zoals het nu lijkt. Totaal 106 jongen bevolken de hokken momenteel en ze doen het prima. Uitstekende gezondheid, ze luisteren heel goed en ogen zeker goed!

Voor het overige is het hier, net zoals op alle andere plaatsen in duivenland, afwachten wanneer we los gaan met de vluchten. Ik ga er vanuit dat we in het noorden een paar weken eerder kunnen en mogen dan elders in het land. Mooi is het wellicht niet maar logisch lijkt het mij zeker wel. Ten eerste hebben we nauwelijks corona problemen in het noorden en ten tweede kunnen wij voldoende uit de voeten met Nederlandse lossingsplaatsen en ten derde kunnen we met twee afdelingen prima ervaring opdoen met de voorgestelde werkwijze zoals het protocol aangeeft.

Begin mei zullen we dierenarts Nanne Wolff nog bezoeken voor een reguliere controle en dan mag het wat ons betreft los gaan allemaal.

Tot slot vandaag de afloop van de Pipa veiling van de Gebroeders Homma uit Steggerda gevolgd. Pracht resultaat voor hun eerste echte Pipa veiling lijkt mij. Het is de mannen van harte gegund, we mogen gerust stellen dat we hun resultaten en duiven met extra belangstelling volgen. Een tophok! Proficiat Ydo & Elco!

Terug