Laatste nieuws

Zou het dan toch?

  • 19-4-2020

Zo langzamerhand druppelen er toch meer en meer geluiden door dat er iets staat te veranderen. Te veranderen in positieve zin wel te verstaan oftewel een versoepeling van de maatregelen tegen Corona rekening houdend met opgelegde richtlijnen.

Natuurlijk doen we niets liever dan vliegen met onze duiven maar of het verstandig is? Ik twijfel daar toch zeer sterk over. Een jaartje overslaan is wellicht nog het beste maar dat is meer gebasseerd op "gevoel" dan op onderliggende feiten. En natuurlijk mag je soms afgaan op je gevoel maar eigenlijk kan dat niet, we moeten werken met feiten en met feitenkennis.

In Denemarken blijken ze vanaf mei weer te starten met de vluchten, ze zijn daar een stap verder dan wij hier in Nederland maar toch ook dat is een hoopgevend signaal. Laten we met zijn allen duimen dat Corona ingedamd wordt en dat er niet te veel slachtoffers meer zullen gaan volgen.

Op de hokken hier is het betrekkelijk rustig. Wel een mooie regelmaat in de verzorging en de training van de duiven zonder het op de spits te drijven. Voeren op tijd, schoonmaken op tijd en trainen op tijd dat is het verhaal hier. De doffers trainen de ene dag en de duivinnen de andere dag dus daar zit nog voldoende  "winst" te behalen.

De jonge duiven maken het hier tot nog toe prima. De veren stuiven er uit momenteel en ze beginnen zo langzamerhand in formatie te vliegen. Ook hier geldt de ene dag hok Dolf en de andere dag hok Henk. Precies zoals we dat al jaren hebben gedaan eigenlijk. Wel zijn ze enkele uren korter buiten dan voorheen. Nu pas los rond het middaguur en weer naar binnen rond de klok van half vijf. En luisteren! Uitstekend! Een genot!

Nogmaals laten we met zijn allen hopen op betere tijden en voorzichtig gaan nadenken hoe we eventueel van start zouden kunnen gaan. Want maatregelen zullen er dan zeker genomen moeten worden en dat vraagt het nodige van ons als liefhebbers. Vergeet niet dat er onder de duivenmelkers in den lande al de nodige slachtoffers gevallen zijn en dat is een triest gebeuren natuurlijk.

Terug