Laatste nieuws

Prachtige vlucht

  • 12-4-2020

Net op het moment als je tegen elkaar zegt als ze over het wandelbos komen dan mogen we nog niet klagen komen er een 7-tal duiven over de draden pal vanuit de goede hoek (en dus niet over het wandelbos) aangevlogen.

Drie ervan vallen in één keer op de antenne om geklokt te worden om 15.30 uur hetgeen een snelheid van 1.419,3 mpm betekent. De NL17-254 "Tadic" (Zoon First One x dochter Kadootje van H. & E.J. Eijerkamp tevens 2e getekende) knalt als eerste naar binnen om direct gevolgd te worden door de NL18-112 Broer Adonis (een taartjong van vorig jaar) en de NL18-214 (Zoon First One x dochter Olympic Vivian en dus halfbroer van de eerste van vandaag).

Nu de meldingen binnen zijn blijkt het 1,2,3 te zijn. Niet gek om te beginnen en ik kan alleen maar zeggen top gedaan Dolf! Want het is mijn compagnon die momenteel 75% van de verzorging voor zijn rekening neemt. Probeer natuurlijk zoveel als mogelijk aan te schuiven maar zonder Dolf geen resultaat zo simpel is het wel.

Oef! Ik schrik wakker van de wekker! Wat vlucht? Helemaal geen vlucht? Jammer toch droomde ik van de eerste vlucht van vorig jaar nota bene.

Het is niet anders we moeten maar rustig blijven afwachten en als het beslist niet verantwoord is slaan we een jaartje over. Dat is niet erg maar dat zou wel heel erg jammer zijn natuurlijk.

Laten we optimistisch blijven en hopen dat we ergens in de zomer alsnog los kunnen met het spul. Moet qua werk in de club toch zeker kunnen lijkt mij. Goede afspraken maken, niet bij elkaar in het gebouw kruipen, op afroep de mand met duiven afgeven en gaan met die banaan.

Helaas zijn we in het zuiden des land al enkele sportmakkers kwijtgeraakt aan het verschrikkelijke corona virus. Erg triest allemaal en het is vooral wat we niet graag willen. Aan de afspraken houden en vooral geduldig blijven is het devies.

Van andere orde is de duiven in eigen hok. Ze doen het goed, staan er mooi op en stralen vooral gezondheid uit. Ook de jongen gaan lekker en komen nagenoeg allemaal buiten inmiddels. In formatie de rondjes draaien is er nog niet bij maar dat zal over een dikke week ook wel anders zijn. Kortom best tevreden over de beestjes.

Terug