Laatste nieuws

Thijs is dood

  • 5-4-2020

Wat hebben we toch een ongelooflijke K.. hobby! Bah bah en nog eens bah. Duivensport is teleurstelling zo sprak mijn vader vroeger al en gelijk had hij.

Wat is er aan de hand zult u zeggen, vanavond de weduwnaars er uit en een uurtje prima gevlogen. Bij het binnenroepen een beetje schrikkerig maar toch uiteindelijk naar binnen. Blijkt er ééntje te ontbreken en laat dat nu niet onze NL18-067 "Thijs" zijn. Die is gepakt door de roofvogel sprak Dolf gelijk. Ik heb dan altijd nog de hoop dat zo'n ervaren en inmiddels behoorlijk goed getrainde duif achterna gezeten is en wellicht de andere dag weer op het hok terugkeert.

Helaas, het bleek geen roofvogel te zijn maar bij de inspectie al turend over de weilanden viel het mij op dat er een kraai zat te pikken in het gras. Daar moest wat liggen dus er gelijk op af. Tja en dan zakt de moed je bij hetgeen je dan aantreft toch wel een klein beetje in de schoenen. Het blijkt dus "Thijs" te zijn die daar in het gras half aangevreten ligt. Een aanvaring met de hoogspanning dus!

Een gvd heeft er wel even geklonken daar midden op het land, niemand kon dat toch horen immers, maar het hielp natuurlijk niet meer. Voor hem had ik er toch wel een heleboel anderen uit kunnen en willen zoeken. Het is niet anders en we rechten onze rug wel weer maar zo hoop je een hele knappe duif op het hok te hebben met een 2e NPO Lorris en tevens ook nog eens duifkampioen natour in de vereniging en zo rest een hoopje aangevreten duif. Op de foto is te zien hoe de bovensnavel door de ondersnavel heen is geprikt!

Voor het overige was het trouwens een prima week. De jongen gaan er nu iedere dag uit en dat gaat tot nog toe naar behoren. Laten we maar snel afkloppen trouwens..........Het binnenkomen is ook een fluitje van een cent dus geen klagen.

In zijn algemeenheid geldt trouwens dat de duiven er prima opstaan. Uitstekende mest, mooie donsrui, strak in het pak en goed levendig. Wat dat betreft prima tevreden.

Terug