Laatste nieuws

Zomer! (tijd.....)

  • 29-3-2020

En zo is het weer zomer! O nee toch niet zomertijd bedoel ik natuurlijk. Het voelt de eerste dag van de zomertijd anders maar erg koud aan. Geen pretje om buiten te zijn en dat is een geluk bij een ongeluk. Immers we worden geacht zoveel als mogelijk binnen te blijven en zeker niet de meestal overvolle natuurgebieden op te zoeken. Vandaag zal dat allemaal wel redelijk gelukt zijn denk ik.

Op zondag eigenlijk nooit duiven los hier dus zo ook vandaag niet. Eigenlijk een beetje vrije dag met alleen hokken schoonmaken en voeren. Dat is meestal snel geklaard en zeker als je met zijn tweeën bent.

Het trainen van de duiven gebeurd hier om de dag. De ene dag de doffers en de andere dag de duivinnen. En aan het trainen te zien hadden de vluchten wel mogen beginnen volgens mij. Daar zit al behoorlijk gang op de heren en dames.

Het zal er voorlopig wel niet in zitten zodat alleen kalmte en rust ons kan redden. Laten we genieten van de dagelijkse verzorging en de rondjes om de deur voor zover dan kan om de roofvogels.

Vandaag wordt gestart met het verduisteren van de 100 jonge duiven die er momenteel zitten. Komende week gaan die er overigens voor het eerst uit, altijd een "spannende" aangelegenheid.

Terug