Laatste nieuws

Bonnenkopers meldt U!

  • 9-3-2020

Het zullen er niet veel zijn dit jaar maar degene die nog een bon van ons hebben gekocht uit de eerste ronde van de vliegers zullen deze week hun jong moeten halen. Er is reeds contact geweest met een enkeling maar er zullen er nog een paar zijn denk ik. Graag zo spoedig mogelijk een belletje.

Afgelopen week de duiven iedere dag buiten gehad. Een half uurtje vliegen en dan er weer in. Zoals ik na de eerste keer begin vorige week al melde waren er exact tien jaarlingen die het nog niet wisten. Nou dat waren wel echten moet ik zeggen. Die verblikten niet zo snel want het heeft precies vijf dagen tijd nodig gehad voordat ze allemaal uit eigen beweging in het juiste hok naar binnen gingen. Komt natuurlijk deels ook door het feit dat ik ze uiteindelijk toch maar weer binnen liet in het jonge duivenhok. Het hok waar ze dus niet in moeten dit jaar. Maar gelet op de roofvogel problemen hier durfden we het niet aan om ze een nacht buiten te laten zitten.

Deze week zullen de jongen er vanaf gehaald worden. Ze zijn prima opgegroeid dit jaar en tot nog toe geen uitval gehad. Is wel eens anders geweest moet ik zeggen. Maar beter zo dan andersom natuurlijk. Hopelijk kunnen we nog een paar bonnen laten verzilveren zodat die verplichting ook weer achter de rug is. Zal overigens een heel geplan gaan worden want het wordt hier een druk weekje met wat timmerwerk en andere klussen.

Afgelpen vrijdagavond naar de voorjaarsvergaderig van onze afdeling geweest. Was een prima vergadering, wederom uitstekend aan elkaar gepraat door onze voorzitter, en waar op democratische wijze een aantal besluiten zijn genomen. En natuurlijk, ook niet onbelangrijk, het vliegprogramma is ook aangenomen met één hele kleine wijziging.

Terug