Laatste nieuws

Voorjaarsbeurs 2020

  • 1-3-2020

Gisteren, op schrikkeldag de 29e februari 2020, samen met Dolf richting Houten gereden om daar de 25e voorjaarsbeurs te bezoeken. Wat een drukte! Toch goed teken dat er nog zoveel naar zo'n evenement gaan. Zeer veel mensen gesproken, veel stands bekeken, heel veel boodschappen gedaan en dat is toch echt de moeite waard op zo'n beurs. Fijn dat de standhouders op deze manier ook een kleine bijdrage terug doen naar de bezoekers.

Vandaag al weer maart, betekent dat de duiven er weer uit moeten bij ons. MOETEN want er echt naar uitzien doe ik nooit. Het blijft toch bijzonder jammer dat je niet meer duiven buiten kunt hebben zonder last van de roofvogel te hebben. We zijn inmiddels al zo ver om dit maar normaal te vinden. Toch denk ik dat het niet normaal meer is. Het natuurlijk evenwicht is stevig verstoord. Het wordt tijd om in te grijpen wat dat betreft. De rovers in de lucht hebben een behoorlijk aandeel in de achteruit gang van het gevogelte om ons heen.

Maar goed als het een beetje meezit zullen morgenmiddag toch de duiven naar buiten gaan. Morgenvroeg eerste nog naar de dierenarts voor een periodieke controle. Verwacht eigenlijk geen problemen al is een kleine geelbesmetting niet uit te sluiten. Mocht er bij te veel duiven geel vastgesteld worden dan zullen we ingrijpen, beperkt zich dit echter tot een enkele duif dan doen we dat zeker niet.

Komende week een aanvang maken met het aanpassen van de hokken voor de "nieuwe start" bij Henk achter huis. Als het allemaal een beetje lukken wil toch proberen om daar dit jaar nog een 30-tal jongen af te zetten zodat we niet geheel op nul beginnen volgend jaar.

De bonnenkopers zullen nog een dikke week geduld moeten doen als ik het goed bekijken kan tenminste. Ik zal het hier op de website tijdig vermelden zodat we snel afspraken kunnen maken.

Terug