Laatste nieuws

Open dag Gerard Koopman

  • 23-2-2020

Gisteren de blogjes van een handvol schrijvende duivenmelkers gelezen. Altijd leuk om te doen, soms reuze interessant, soms enorm leerzaam, soms verbazingwekkend, soms meelijwekkend, soms niets zeggend, soms uit de oude doos en soms gewoon leuk om te lezen. Oftewel we lijken wat dat betreft verdomd veel op elkaar.

Wat even in het oog sprong dit keer, en ik heb het gelezen al hoofdschuddend en met een grijns op mijn gezicht van oor tot oor volgens mij, was de blog van PT. Één der beste hokken van Nederland en een bijzonder regelmatige schrijver van leuke stukjes op zijn website. Maar wat nu zult u denken, wel we hebben naast de Gouden deksel, de Rode deksel nu ook een emmer met een Blauw deksel. Jawel de keus is uitgebreid, weliswaar geproduceerd door dezelfde leverancier als de voorgaande kleuren deksels maar toch. Ook het assortiment van PT wordt langzaam groter en het maakt het voor ons duivenmelkers alleen maar mooier. Stilstand is achteruitgang zal Peter ongetwijfeld gedacht hebben dus ook voor het onderdeel mineralen, gritten, roodsteen en al dat andere is er inmiddels een oplossing gevonden. Doe er uw voordeel mee zou ik zeggen. En anders, zoals clubgenoot Jan Timmermans als eens uitsprak bij ons in de club, de emmers zijn in ieder geval uitstekend te gebruiken als mestemmer. En gelijk heeft hij.

Afgelopen vrijdag een ritje gemaakt naar Ermerveen. Team Koopman had daar de jaarlijkse open dag. Zoals we gewend zijn alles was tot in de puntjes verzorgd. Prima middag, uitstekend verzorgd ook voor de inwendige mens. Hokken bezichtigen, duiven bekijken en vooral veel bekenden ontmoet en gesproken. Druk was het zeker en ik denk dat Gerard en zijn mensen met een goed gevoel zullen terugzien op deze dag. Super!

De jonge duiven groeien gestaag door, nou ja gestaag.......ze groeien als kool mag ik bijna wel zeggen. Het eten is bijna niet aan te slepen momenteel. Beestachtig zoals die kleine hummeltjes uitgroeien naar een vrijwel volgroeide postduif en dat in een kleine drie weken tijd.

Hier overigens maar wat blij dat we nog geen vroege jongen buiten hoeven te hebben. Wat een ellendig vies en vooral winderig weer. De spoetnikken en dakpannen rammelen geregeld aan en op het hok maar tot nog toe blijft alles nog liggen en hangen. Laten we hopen dat het zo blijft. Bijkomend nadeel is helaas wel dat het zo langzamerhand steeds "damper" in de hokken wordt. Een ramp is het niet maar ben er geen liefhebber van.

Komend weekend de voorjaarsbeurs en daarna gaat het hier ook zo langzamerhand richting nieuw seizoen.
 

Terug