Laatste nieuws

Eerste jongen geringd

  • 16-2-2020

Het is toch altijd bijzonder. Zo doe je berichtgeving dat de eerste eitjes gelegd zijn en zo kan je al weer melden dat de eerste jongen inmiddels geringd zijn. Voordat het zover was moesten natuurlijk nog wel even de ringen aan een touwtje worden geregen en de eigendomsbewijzen van elkaar geritst worden. Prettige bijkomstigheid is dat we aanmerkelijk minder vaste voetringen hebben besteld dit jaar, scheelt weer!

Het worden jonge duiven die waarschijnlijk als jong niet zullen meemaken wat winter is. Wat is het toch uitzonderlijk zacht weer. Op zich niet zo erg, de vochtigheid vind ik minder prettig. Alhoewel het voor de natuur in zijn algemeenheid wellicht wel een zeer goede zaak is dat het grondwaterpeil weer aardig op niveau is inmiddels.

Hier nog geen duiven los, dat zal na de voorjaarsbeurs gaan gebeuren normaal gesproken. Zal een hele klus worden want meneer de kromsnavel zie ik regematig voorbij komen, kan trouwens ook wel mevrouw de kromsnavel zijn, het onderscheid daarin kan ik niet zo goed maken namelijk.

Kan merken dat er steeds meer en meer gegeten wordt door de heren en dames, is ook logisch natuurlijk want zo langzamerhand zijn er al wat jongen die het nodige vragen van hun ouders. Kortom goed voeren, de drinkpot in de gaten houden, mineralen en grit en daar moeten ze het vooralsnog mee doen.

Om de dag hier nu wel Olympic Mix van Gert Jan Beute over het voer, eens zien of het helpt tegen de scheefvliegers die we eigenlijk ieder jaar wel hebben (zelfs eind mei nog wel als ze al meerdere vluchten gehad hebben). Overigens is er geen jaar gelijk hier als het gaat om die scheefvliegers. Het ene jaar hebben we er één en het andere jaar hebben we er zo een stuk of vijf tot zes. Zeg het maar.

Voor het overige geen nieuws eigenlijk, hier deze winter niet actief geweest op de transfermarkt. Althans als het gaat om het halen van duiven. Wat meer uitproberen uit de aanwezige duiven want er zijn er nogal wat waar we eigenlijk helemaal niets van weten en dat moet anders natuurlijk.

Terug