Laatste nieuws

Bijzondere week

  • 9-2-2020

Op het moment dat ik dit stukje tekst aan de website toevertrouw giert de wind buiten om het huis en klettert de regen met bakken vol tegen de ramen zo lijkt het wel. Onstuimig vervelend weer dus, niet direct om blij van te worden. Het heeft de eerste dakpan op het duivenhok al weer gekost. Voor de zekerheid nog maar het één en ander verankerd om erger te voorkomen.

Afgelopen dinsdag samen met Dolf een groot deel van de dag doorgebracht bij Gert Jan Beute. Niet om onze duiven te laten keuren want die zitten allemaal te broeden dus dat leek niet zo'n goed plan maar nu eens andersom. De duiven van Gert Jan een keer door de hand mogen nemen dus. Nou daar druipt de kwaliteit van af hoor. Tjonge stonden er prima op en qua duiven in de hand niets mis mee. Gaan we nog veel van horen dit jaar, let op mijn woorden. Voor het overige uiteraard gezellig bijgekletst en de koffie en broodjes smaakten uitstekend. Bedankt Gert Jan en Petra het was gezellig en zeer leerzaam.

Afgelopen week heeft Dolf tevens alle leegstaande hokken proper gemaakt. Krabber, stofzuiger, hogedrukspuit, doek en water en tot slot alles ontsmet met Virkon S. Dit laatste zouden we eigenlijk allemaal moeten doen, ieder jaar weer. Voorkomt erg veel ellende daar ben ik van overtuigd. Kortom zeer dankbaar dat deze klus geklaard is, ik heb er geen werk van gehad dit keer! De jonge duiven kunnen er straks zo weer in.

Gisteren de eerste lege doppen gevonden, de babyboom is ook hier begonnen dus. Er zullen de komende dagen nog zeer vele gaan komen is de verwachting.

Ja en dan was het de week van 5 en 8 februari. De dagen waarop onze vaders hun verjaardag hadden moeten vieren. Helaas ons veel te vroeg ontvallen die beide "Hendrikken". Erg jammer, wat was het mooi geweest als ze de duivensport anno 2020 nog mee hadden kunnen maken op bijna 100 jarige (97 & 98 jaar) leeftijd! Vergeten doen we jullie uiteraard nooit!

Terug