Laatste nieuws

02-02-2020

  • 2-2-2020

Blijkt een bijzondere datum te zijn, zullen we wellicht niet weer gaan meemaken dus dan maar even als koptekstje!

Hier zit het stel te broeden, nog steeds een tweetal koppels die moeten leggen en inmiddels één koppel dat het nodig vond om ruzie te maken met de buurman. Gelukkig het gevecht kunnen bezweren maar inmiddels zitten ze wel op kalkeitjes omdat de echte eitjes niet sterk genoeg bleken. Het hoort er allemaal bij.

Op het kweekhok bij Henk van de15 koppels twee koppels volledig onbevrucht. Op het vlieghok bij Henk alle eitjes bevrucht. Ben daar wel tevreden over. De andere helft moet nog geschouwd worden maar dat kan nog, ze komen nog niet uit dus zullen nog niet van nest lopen mocht er sprake zijn van een nestje onbevruchte eieren.

De foto op de home page laat onze Thijs zien die zit te broeden. Thijs won dit jaar de 2e NPO Lorris en is dit jaar gekoppeld tegen Joke welke op haar beurt de 19e NPO Vierzon won. Beide vluchten werden met een behoorlijke voorsprong van vele minuten op de concurrentie binnen de club gewonnen en beide vluchten kenden redelijk pittige omstandigheden.  Een mooi koppel zo bedacht Henrie en daarom dus maar tegen elkaar gezet. Wie weet rolt er wat moois uit. Het zou zo maar kunnen maar het kan ook zo maar niet. Immers we weten nu nog niet eens of beide duiven in staat zijn om het kunstje van vorig jaar te herhalen of er bij in de buurt te komen. Hoeveel winnaars hebben we wel niet gehad die het helaas maar één keer deden en daarna nooit weer. Het zijn gelukkig wel twee duiven die al wel meerdere kopprijzen hebben gespeeld daarbij de kortere afstanden meegerekend, dus hoopvol zijn we zeker! Nog een viertal maanden en we zullen het antwoord weten.

Een duivin waar ik dit jaar veel van verwacht is Miss Kalkar (zie foto bij dit stukje tekst). Een kleindochter van Vetblauwe Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Ze won reeds een eerste maar is een uitstekend dier in de handen. Zit prachtige spanning op, perfect qua bouw, mooie maat, pientere kop. En ook hiervoor geldt, we weten niet of ze in staat mag worden geacht om dit jaar enkele fijne kopprijzen er bij te vliegen, ook hiervoor is het nog een aantal maanden wachten voor het antwoord.

Mooi toch die duivensport, beetje mijmeren beetje klooien, beetje dromen.........kan nog maar even want we gaan al weer snel los.

Een goeie is'ne droom.........

Terug