Laatste nieuws

Super weekend!

  • 19-1-2020

Wat een geweldig weekend gehad! Soms heb je van die weekenden die extra de moeite waard zijn zullen we maar zeggen. Best wel druk maar mooi om mee te maken.

Vrijdagavond begon het met een bezoek aan de extra algemene ledenvergadring van onze afdeling Friesland '96 in Ureterp. Punten van bespreking hadden allemaal te maken met het NPO gebeuren inclusief het vliegprogramma voor dit jaar. Het Friese vliegprogramma blijft de voorkeur houden dus we zullen wel niet meegaan in het nationaal programma. Vind ik persoonlijk wel jammer maar ook al niet meer dan dat, programma van Friesland sluit namelijk perfect aan bij hetgeen uit de enquete is gekomen onder onze leden en daar MOET naar geluisterd worden als het enigzins kan is mijn gedachte.

Ten aanzien van het bestuur NPO toch wel uitgebreid bij stil gestaan. Komt kort gezegd neer op dat er te weinig vertrouwen is in de huidige voorzitter. Wel vond de vergadering dat niet het gehele NPO bestuur op hoefde te stappen. Zal wel een ingewikkeld gebeuren worden komende zaterdag. Tot slot nog een welgemeende pluim richting onze nieuwe voorzitter. Duidelijk, helder, correct en to the point. Goed gedaan Wiebren!

Afgelopen zaterdag, 18 januari, de verjaardag van onze zoon Dennis. Hij heeft het ons gemakkelijk gemaakt want hij kwam thuis in Donkerbroek zodat ons een ritje Groningen werd bespaard. Altijd fijn om hem thuis te hebben (hetgeen hij gelukkig ook regelmatig is) en gisteren dus al weer 27 jaar geworden. Tjonge waar blijft de tijd.

Eveneens gisteren een dagje Eijerkamp op uitnodiging van Hans & Evert Jan. Mooie uren altijd, goed verzorgd en gezellig ook nu weer. Nog heel wat duiven kunnen bekijken en tevens de nodige hokken kunnen bewonderen. Mooi wat ideeën opgedaan als het gaat om de inrichting van een hok.

De andere helft van de combinatie heeft de honneurs waargenomen bij de feestelijke prijsuitreiking van de Friese Fondclub in Joure. Er viel wederom weer wat te halen want we wonnen immers de best wel pittige Lorris dit jaar in de Friese Fondclub met onze Thijs. Tevens nog een vleespakket mee mogen nemen dus wat wil je nog meer.

Ondertussen gaat het koppelen naar tevredenheid. Helaas zal ik het dit jaar voorlopig met één doffer minder moeten doen. Wil niet aanparen met zijn duivin en het "wrange" is we hebben geen reserveduiven dit jaar dus er valt niets om te koppelen. De rest zit goed aangepaard en kent hun bakken inmiddels. Dat gaat allemaal wel goed komen dus.

Tot slot, vorige week besloten om toch door te gaan als zelfstandig duivenmelker. Wel op behoorlijk kleine schaal overigens maar dat moeten we maar gaan zien als een extra uitdaging. Heb er overigens wel zin in. Hokken nog aanpassen en dit jaar reeds proberen een hok met jongen af te zetten op het nieuwe adres. We gaan het beleven.

Terug