Laatste nieuws

Ook hier is het feestje begonnen, kweek 2020 gestart.

  • 16-1-2020

Dinsdagmorgen (14 januari) er reeds vroeg bij om een begin te maken met de grote schoonmaak van de hokken van de vliegduiven. Duiven in de mand, plafond er uit, schappen er uit, platen hout voor de broedvakken vandaan en vervolgens de stofzuiger zijn werk laten doen om het geheel af te maken met doek en boender.

Binnen een minuut hier neer getypt maar in werkelijkheid toch een vier uurtjes werk maal twee man is dus een dagtaak! Resultaat is gelukkig een hok dat weer spik en span is.

Tegen de avonduren de duiven dus gekoppeld. Altijd een waar spektakel. Bij sommige koppels zit de duivin nog geen twee tellen in de broedbak of meneer de doffer zit er al boven op. En (helaas) bij sommige duivinnen/doffers duurt dat iets langer.

Zo ook nu, 90% is prima gekoppeld na twee dagen en kent eigenlijk zijn of haar bak ook al reeds. NIets mis mee dus. Maar altijd die laatste één, twee of drie koppels. Wat zijn het soms toch enorme dombo's denk ik wel eens. Punt is natuurlijk ook dat we veel te snel willen.

Al met al nu twee dagen verder en tot nog toe wel tevreden.

Wordt vervolgd!
 

Terug