Laatste nieuws

Geslaagde prijsuitreiking Stellingwerfcup

  • 12-1-2020

Het was gezellig gisteravond in ons eigen clubgebouw tijdens de uitreiking van de prijzen als gevolg van de Stellingwerfcup 2019. De Stellingwerfcup is een samenwerking tussen de verenigingen uit Noordwolde, Wolvega en Oosterwolde oftewel de drie aanwezige postduivenverenigingen in de Stellingwerven.

Een mooi aantal prijzen beschikbaar gesteld door Bakkerij Vliegendehond uit Wolvega, IJsboerderij De Saks uit Steggerda, aangevuld met enkele (blauwe) zakken voer en enkele lekkere Edammers maakte dat voorzitter Dolf van der Stouwe in ieder geval voldoende had om uit te reiken.

De kampioenen waren J. & S. Timmermans, Beute & Zn., Gebr. Homma, Van der Stouwe-Douna en W. van Dijk. Zij kregen allen een envelop met inhoud.

Rond de klok van 18.00 uur nog gebruik kunnen maken van de catering van Chinees Restaurant Tzong Don uit Oosterwolde hetgeen het geheel compleet maakte.  Kortom met weinig middelen een leuke avond mogen beleven.

Van compleet andere aard nu het nationaal vliegprogramma. Een concept, gedragen door NPO, secties en afdelingen ligt er nu. Denk dat dat alleen al winst is. Lees bij Peter Theunis op de site de nodige kritieken maar die deel ik absoluut niet. Denk dat het een evenwichtig plaatje is geworden waarbij alle disciplines in voldoende mate aan hun trekken kunnen komen. Dit laatste is natuurlijk wel belangrijk in het geheel. Verschil van inzicht houden we toch altijd, persoonlijk heb ik niets liever dan een stuk of 20 vitessevluchten en geen dagfondvluchten meer. Maar de ander heeft niets liever dan 15 jonge duivenvluchten en nog een ander wil van de natour af. Kan er denk ik wel meerdere A-4 tjes vol over schrijven. Goed en belangrijk ook lijkt mij toch wel dat we weer mogen hopen op eenduidigheid in het land.

Persoonlijk in ieder geval blij dat we een handvol vluchten MINDER hebben. Het was allemaal net wat te veel, met name voor de "werkende" vrijwilliger in ons duivenlandje. Blij ook dat de natour gehandhaafd is gebleven, blij ook dat de reguliere jonge duivenvluchten niet de natour doorkruist. Blij ook dat we niet idioot vroeg in het voorjaar starten en toch ook weer mooi op tijd stoppen. Geen kritieken? Jawel hoor maar totaal van ondergeschikt belang en daarom vermeld ik ze ook niet. Mijn steun hebben ze dit keer!

Maandagavond zullen we het er in de vergadering met onze eigen leden over hebben.

Dinsdag wordt er hier gekoppeld. Het is ons eigenlijk nog net iets te vroeg maar het weekend staat al weer vol gepland met andere activiteiten zodat er dan geen gelegenheid is om te koppelen. Daar komt bij dat de heren en dames er wel aan toe zijn trouwens, het zachte weer zal hier mede debet aan zijn.

Komende zaterdag een dagje naar Hans & Evert Jan Eijerkamp terwijl comapgnon Dolf de honneurs waar zal nemen op de  feestmiddag van de Friese Fondclub in Joure.

Terug