Laatste nieuws

Beste wensen voor 2020

  • 4-1-2020

We zitten inmiddels al weer vier dagen in 2020. Allemachtig wat is het jaar 2019 weer voorbij gevlogen. Een jaar met veel hoogtepunten maar uiteraard ook met dieptepunten en zo zal ieder jaar blijven verlopen. Het kan nooit alleen maar feest zijn in het leven. It's live!

Wij wensen u in ieder geval heel veel gezondheid en voorspoed toe in 2020. Vooral proberen gezond te blijven dat is toch verreweg het belangrijkste dat er bestaat. Die duiven ach ja, het is mooi maar stelt geen ene fluit voor natuurlijk op het moment als je zelf niet meer vooruit te branden bent als gevolg van één of ander mankement. Maar daar waar het goed gaat is onze duivensport uiteraard een pracht tijdverdrijf.

Vanmiddag nog even naar de NKD in Assen geweest. Ze blijven daar trouw volhouden om zo'n dag te oganiseren. Petje af hoor, ga er maar aan staan. Dat de belangstelling wat terug lijkt te lopen is eigenlijk wel logisch. Je gaat er naar toe om enkele vrienden de hand te schudden maar voor het overige geen vernieuwende zaken tegengekomen. Vernieuwende zaken, ja gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk maar het zou eigenlijk wel moeten. Mensen moeten blijkbaar geprikkeld worden om in beweging te komen.

Vandaag bij de duiven gestart met het bijlichten. Ze zullen binnen veertien dagen gekoppeld zijn denk ik. Nog niet veel "zin" aan eigenlijk maar dat is andere jaren niet anders dus daar gaan we ook wel weer overheen komen. Komende week maar eens wat koppeltjes op papier samenzetten.

Afgelopen dagen nog een handvol websites gelezen. Ben er een paar uurtjes mee bezig geweest om alle blogjes te lezen. Had een behoorlijke achterstand merkte ik of het moet al zo zijn dat mijn geheugen wel heel slecht wordt en bepaalde dingen voor de tweede keer heb gelezen. Echter dat lijkt mij gelukkig niet het geval. Om even "dicht" bij huis te blijven viel me op dat ook Peter Theunis er achter is dat je beter eitjes kunt uitwisselen dan jonge duiven (als je er mee wil vliegen althans). Ja dat is een bekend gegeven al zeer vele jaren. We merken het zelf ook met de jongen die van Eijerkamp hiernaar toe komen. Het zijn "wezen" zegt Evert Jan altijd en zo is het precies. Beter eitjes overbrengen en geboren laten worden op het eigen hok.

Kom telkens, en al vele weken lang, veel gehakketak tegen over de bestuurlijke wanorde die er op dit moment binnen onze landelijke organisatie heerst. Zeer triest allemaal maar op een behoorlijk aantal punten toch zeker goed te begrijpen. Communicatie en faseren lijken de sleutelwoorden te worden om de neuzen weer dezelfde richting in te krijgen. Of het moet al zo zijn dat het te laat is hiervoor en dat het NPO bestuur op non actief wordt gezet. Dat laatste kan ik ook wel begrijpen ook al is het het meest slecht denkbare scenario in mijn optiek.

Over twee weken zal er binnen onze afdeling gesproken worden over de verdere gang van zaken. En zo hoort het natuurlijk ook, eerst de eigen achterban horen om vervolgens goed geïnformeerd richting ledenraad NPO te gaan.

Komende zaterdag feestavond van de drie Stellingwerfse verenigingen. Oosterwolde, Noordwolde en Wolvega hebben afgelopen jaar voor het tweede jaar om de Stellingwerf cup gestreden. Vooral in het kader van een verdere samenwerking tot stand gebracht. Is altijd goed om elkaar op te zoeken ook al heb ik het idee dat het niet echt "werkt". Zijn we met zijn allen een beetje "duivenmoe" aan het worden soms??

Terug