Laatste nieuws

Bezoekje aan de man in de witte jas

  • 22-12-2019

Afgelopen week een bezoekje gebracht aan Nanne Wolff in Wezep. Een mand vol duiven mee en de duiven laten controleren. Gelukkig geen onregelmatigheden geconstateerd zodat we wat dat betreft met een goed gevoel kunnen gaan denken aan het koppelen ergens tussen begin en midden januari waarschijnlijk.

Minder duiven in de hokken, het lijkt echt te werken. Wat bedoel ik hiermee? Duiven zijn vele malen mooier en kennen totaal geen gezondheidsproblemen. Is wel logisch natuurlijk, een eventuele infectiedruk is vele malen lager dan in een situatie dat het hok vol met duiven zit. Het overzicht is ook veel beter en het aanzicht is veel fijner. Kortom eigenlijk alleen maar voordelen om wat minder duiven de winter door te houden. Iets om te onthouden ook want de eerlijkheid gebied wel te zeggen dat het geen bewuste actie is geweest. Althans als we kijken naar het aantal duiven op het vlieghok. We hebben geselecteerd zoals je eigenlijk altijd moet selecteren en daarbij totaal niet gekeken naar aantallen duiven die er over zouden blijven om de bakken maar te kunnen vullen.

Nu gebied de eerlijkheid wel te zeggen dat we in het verleden zeker wel resultaat met duiven hebben gehad die als jong totaal geen enkele of slechts één prijs hadden gewonnen.  Complete onzin dus om te denken dat een duif die als jong nul komma nul presteerd het als jaarling ook niet zou kunnen. Andersom is hier ook zeer zeker meerdere malen voorgekomen. Goede jonge duiven, met kopprijzen, die het als jaarling en of tweejarige nooit hebben gedaan. Blijft wel een bijzonder fenomeen eigenlijk. Geeft wel aan dat het bijzonder belangrijk is om één en ander goed vast te leggen in de administratie. Je moet uiteindelijk jouw duiven kennen zullen we maar zeggen.

Halverwege januari nog een afdelingsvergadering om de gang van zaken met betrekking rond het NPO door te spreken. Onderdeel hiervan is ook het vliegprogramma. Wat mij betreft gaan we voor het programma zoals onze afdeling dat voor ogen heeft. En als er dan links of rechts een vlucht bij komt of afvalt zal mij een zorg zijn.

Merk veel aversie tegen het doen en laten van de NPO voorzitter. Ik begrijp dat ook wel. Op de één of andere wijze weten ze de achterban maar verrekte slecht te bereiken. De informatie die we zo graag willen hebben komt zo mondjesmaat en versprokkeld binnen dat je er af en toe ook "kribbig" van gaat worden.

Denk zelf wel eens dat er teveel voor eigen hachie bestuurd wordt en totaal vergeten wordt dat een bestuur er namens de leden zit. Helaas zijn het natuurlijk ook diezelfde leden die zorgen voor de grote verdeeldheid binnen onze sport. Dat maakt het dus extreem lastig voor bestuurders om de zaken op een correcte wijze te regelen.

Hopelijk vinden ze met elkaar een goede modus om stappen te maken. Aan de energie zal het niet liggen ook al moet je als bestuurder een huid hebben als een olifant. Veel wijsheid gewenst zou ik zeggen.

Terug