Laatste nieuws

Bezoekje aan Evert Jan Eijerkamp in Brummen

  • 15-12-2019

Het werd twee dagen later dan aanvankelijk gepland maar afgelopen vrijdag een bezoekje gebracht aan de Grienfield Stud in Brummen. Het domein van onze vrienden Hans & Evert Jan Eijerkamp. Bij aankomst nog een rondje mee kunnen lopen door de hokken samen met Evert Jan, Enrico Doldersum en Sjoerd Lei. Prachtige en vooral geweldig goede duiven in de handen mogen nemen. Staan er goed op daar en aan kwaliteit toch zeker geen gebrek. Zelfs nog even Den Euro in de handen mogen nemen (zie foto), oud maar vitaal zullen we maar zeggen. Helaas geen bevruchting meer maar nog steeds een pracht dier in de handen. Wat is er trouwens allemachtig veel topmateriaal uit deze duif gekweekt. En wat zijn er toch ontzettend veel liefhebbers mee geslaagd ook. Je moet hem maar hebben!

Nadien nog een uurtje samen met Evert Jan gezeten om te babbelen over een toekomst als zelfstandig duivenmelker. Altijd nuttig zoiets, discussiëren, spiegelen, uitwisselen van mening en ideeën het kan allemaal geen kwaad in de zoektocht naar nieuwe uitdagingen. Doorgaan was natuurlijk de slotconclusie van Evert Jan nadat hij alle scenario's ter sprake had gebracht. En voor hulp kan je altijd in Brummen terecht. Tja wat wil je nog meer? Een dergelijk aanbod zal niet iedereen krijgen lijkt mij. Over enkele weken het "ei" maar leggen.

Afgelopen maandag de jonge duiven gescheiden. Doffers nu allemaal bij elkaar en de duivinnen dus ook. Stonden er goed op, een enkeling nog één pen maar de meesten reeds door de rui. We hebben echter nog nooit zo weinig duiven de winter doorgehouden. Dat zullen er zeker vier koppels minder gaan worden op het vlieghok. Kan geen kwaad lijkt mij. Senior zei begin tachtiger jaren altijd al: "niet het vele is goed maar het goede is veel" en dat is een waarheid die klopt als een bus, laten we ons daar maar aan vast houden.

Deze week zullen we de duiven laten enten tegen paramixo zodat dat ook weer achter de rug is. Het nieuwe kweekhok in de volière achter het vlieghok is inmiddels gereed. Gekoppeld kan er worden dus.

Komende week nog een bezoekje aan de dierenarts voor een reguliere controle en dan langzaam aan richting bijlichten en koppelen. Tijd vliegt al weer voorbij! We zijn al weer half december.

Terug