Laatste nieuws

FUID !

  • 8-12-2019

Gistermiddag wederom met zijn viertjes richting een feestavond gereden. Dit keer was het de beurt aan het Fuid festival van onze eigen afdeling Friesland '96. Plaats van handelen het MFC de Wier te Ureterp. Oftewel lekker dichtbij huis!

Een prachtige volle zaal gisteren en een uitstekende sfeer, zeer goede kampioenen, zeer goede organisatie, zeer goed eten en drinken, bijzonder lekker ijs van IJsboerderij de Saks uit Steggerda (Familie Homma, een aanrader!) kortom alles dikke mik voor elkaar.

Uiteraard het geheel vakkundig aan elkaar gepraat door speaker Jannes Mulder uit Steenwijk, een bijzonder bevlogen vakman mag ik wel zeggen. Een genot om er bij te hebben zo'n man. Top! Kortom op dit terrein zijn de mannen van onze afdeling uitstekend bezig. Hopelijk mogen we dit nog in lengte van jaren meebeleven.

Kreeg van Douwe de Jong nog de opmerking, je schrijft niet zo veel meer op jouw site. Gelijk heeft hij, ik weet het zelf uiteraard ook wel. Voorheen zeker twee tot drie keer per week een rideltje tekst. Momenteel beperkt zich dat tot eens per week een update.

Oorzaak? Weinig nieuws te melden eigenlijk en dan is het veelal alleen maar bladvulling en dat hoeft nu ook weer niet. Kreeg uiteraard ook nu weer veel vragen over de toekomst van ons duivenmelkersbestaan. Uitgelegd wat we gaan doen en waarom we het zo gaan doen. Blijft tot nog toe een herhaling van zetten eigenlijk.

Op eigen hok........gaat het eigenlijk best wel goed. Heb de afgelopen 8 dagen maar liefst 34 pennen uit het hok geraapt tijdens de dagelijkse schoonmaak werkzaamheden. Je zou dan toch mogen verwachten dat de rui mooi opschiet. Krijg er iedere dag wel een paar duiven in de hand en daaruit blijkt inderdaad dat de meesten er reeds door zijn en een enkeling nog een pen dient te gooien. Vliegduiven zijn prima op gewicht is mijn conclusie bij het in de hand nemen, de kweekduiven zijn enigszins te zwaar dus maar iets minderen met voer.

Morgen worden de duiven bij ons gescheiden zodat ze nog enkele weken afzonderlijk van elkaar kunnen zitten alvorens ergens begin of halverwege januari gekoppeld kan worden. Dit laatste is ook mede afhankelijk van het tijdstip waarop het kweekhok van Dolf gereed is. De kweekduiven verhuizen namelijk allemaal van het binnenhok naar de voliere. Dat zal wennen zijn voor de heren en dames kweekduiven, lekker fris ook!

Komende woensdag nog een bezoekje brengen aan mijn vrienden Eijerkamp in Brummen. Met Evert Jan toch eens van gedachten wisselen over een toekomst als zelfstandig duivenmelker. Doen we het wel of doen we het niet. Eigenlijk niet zo moeilijk dus, slechts twee smaken. Maar als we het doen, hoe geven we dan invulling aan de hobby in een sterk veranderende sportomgeving. Ach komt tijd komt raad.

Krijg nog steeds vraag naar het schenken van bonnen. Stopt u daar maar mee, worden geen bonnen meer geschonken dit jaar.

Terug