Laatste nieuws

Ai ai NPO! Sfeervolle prijsuitreiking rayon Frisia

  • 30-11-2019

Al weer een kleine week geleden eindigde onze veiling van 26 zomerjongen uit de kwekers. Liep dit jaar behoorlijk naar tevredenheid. Eigenlijk kan ik ieder jaar bijna hetzelfde neertikken, sommigen in onze ogen echt te goedkoop en een enkeling wellicht iets te duur. Eigenlijk toch wel een beetje vreemd, wie kent zijn duiven nu het beste denk ik dan. Valt mij bijzonder op dat er maar weinig zijn die informatie inwinnen over bepaalde duiven en of bepaalde lijnen. Maar goed alles is verkocht en dat is ook al weer fijn natuurlijk.

Dan vrijdagavond met zijn vieren richting de polder alwaar op Urk de jaarlijkse kampioenenhuldiging van rayon Frisia plaatsvond. Ik heb wel enkele "prominenten" gemist maar de zaal zat keurig vol. De vis was als vanouds ook weer goed en de sfeer prima. Blijft jammer van de mega slechte geluidsinstallatie die ze daar al jaren hebben maar blijkbaar zijn dat dure apparaten want een nieuwe zou niet misstaan.

Voorzitter Doede de Boer bracht de gewonnen prijzen mooi snel aan de man zodat er naast de officiële plichtplegingen ook volop ruimte was om gezellig met elkaar in gesprek te gaan en te genieten van de in overvloed aanwezige vis. Ook al is de opzet jaar in jaar uit exact gelijk, het blijft altijd gezellig en is beslist een paar uurtjes rijden waard.

Na een kleine 5,5 uur slaap vanmorgen er weer vroeg uit om vervolgens richting Nieuwegein te reizen. Weer hetzelfde eind richting Urk maar dan nog eens zo'n stuk er achteraan. Om exact 9.00 uur reed ik het parkeerterrein op dus mooi op tijd. Velen vielen over de hoge entree maar dat was volgens mij het ergste niet. Wat een tegenvaller, bijna geen standhouders, aanvankelijk bijzonder weinig publiek, hetgeen verder op de dag wel verbeterde volgens horen en zeggen maar dat was natuurlijk als gevolg van de nationale kampioenen huldiging.

Ik ga er niet te veel over zeggen maar kan maar één ding adviseren en dat is per direct kappen met dit gebeuren. Geen extra geld uitgeven aan een nationale dag. Schenk alle aandacht aan de nationale kampioenen tijdens een huldiging ergens centraal in het land. Hopelijk hebben de standhouders hun standgeld er een beetje uit kunnen halen, ik vrees het ergste. Kreeg rond 9.30 uur nog een telefoontje van vriend Jos uit Noord Holland dat hij onderweg was naar Nieuwegein maar nog in de file stond hetgeen hem 45 minuten vertraging zou opleveren. Ik heb het nog nooit eerder gedaan maar aan Jos het advies gegeven om de eerste de beste afslag te pakken en weer naar huis te rijden. De beurs zal jou niet kunnen bekoren heb ik hem aangegeven, hij blijkt mijn advies opgevolgd te hebben ook. Zelf was ik om 13.00 uur weer thuis. Totaal dus 3,5 uur gereden voor ongeveer 45 minuten beursbezoek. Maar............ik ben er geweest!

Helaas het is erg jammer en zeker ook jammer voor al de vrijwilligers die er hun energie in hebben moeten steken maar deze opzet is voor mij niet geslaagd. 

Terug