Laatste nieuws

Wat een rust in en om de hokken

  • 8-11-2019

Het is rustig aan het duivenfront hier. Duiven worden eens per dag gevoerd, hokken eens per dag gekuist, water eens per dag ververst en daar moeten ze het mee doen.

Vanmiddag nog een paar in de hand genomen. Voelen prima aan, prachtig van gewicht en sommigen worden al weer bijzonder mooi. Overigens ook nog meerdere jongen die nog drie pennen moeten gooien. Dat zal nog wel een hele opgave worden om dat voor half januari gerealiseerd te krijgen.

Vorige week nog met een achttal duiven naar de dierenarts geweest. Twee van de acht hadden een fractie geel de rest bleek schoon te zijn. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ons dat niet vaak overkomt. Meestal is de oktober controle er ééntje van te veel geel. Nu dus niet en daarom ook maar geen poedertjes en pilletjes er tegenaan gooien.

Kreeg gisteren nog de vraag of we het voer van PT blijven voeren en of het ons ook voldoet. We hebben het eigenlijk niet bewust geëvalueerd maar kunnen in ieder geval vaststellen dat we enkele honderden euro's goedkoper uit zijn dan voorgaande jaren. Niet omdat ze er zoveel minder van eten, dat is overigens ook niet waar, maar wel omdat het zoveel te goedkoper is. En ach we mogen over de resultaten zeker niet ontevreden zijn en bij anderen wordt er ook knetterhard op gespeeld. Dus de conclusie moet zijn dat het een goed voer is. Maar we moeten wel eerlijk blijven het is een all in one mengeling (wel aangevuld met een vetrijke mengeling overigens). En zoals ik al eens eerder schreef een marathon loper eet ook anders dan een atleet die de 100 meter loopt, sommige deskundigen zeggen dat daar winst te halen valt en ik geloof er ook wel een beetje in. Het verschil tussen goud en zilver is soms maar één enkele seconde namelijk (denk nog even terug aan de dagfondvlucht Lorris waar we de 2e NPO klokten en op een haar na de 1e verspeelden) en wat als..........ach zeg het maar het is iets waar we nooit voor de volle 100 procent achter komen.

Deze en de volgende maand zal in het teken staan van de kampioenenhuldigingen en vergaderingen. Ondanks dat het een verplicht nummer is, is het ook vaak wel weer gezellig om met elkaar in contact te zijn en weer nieuwe ideeën op te doen of nieuwe plannen te smeden.

Terug