Laatste nieuws

November al weer aangebroken

  • 2-11-2019

En zo zijn we al weer beland in de november maand. De maand waarin zowel Dolf als Henk er weer een jaartje bij  krijgen. De jaren vliegen voorbij zo lijkt het wel, ik schreef het al wel vaker. Ach het zal ook wel met het feit te maken hebben dat we het op onze manier altijd geweldig veel te doen hebben, sommigen zeggen "druk" hebben.

Afgelopen donderdag 26 jonge duiven naar GPS in Elshout gebracht. Ze moesten op de foto gezet worden voor de verkoop welke op 17 november a.s. online gaat op www.gps-auctions.nl.

Gelukkig konden de duiven in Elshout blijven zodat ik over enkele weken niet wederom richting Brabant hoef te reizen om de verkochte duiven te brengen.

Overigens stonden de jongen ons bijzonder aan dit jaar. Bijzonder weinig uitgeselecteerd, dat is andere jaren wel eens anders geweest. Alle duiven zullen ook voor januari volledig door de rui zijn is mijn inschatting oftewel er is in het vroege voorjaar mee te kweken.

Dan de aanhoudende vraag naar duivenbonnen. Beste mensen U kunt er mee stoppen want we zullen voor komend jaar niet nog meer bonnen schenken.

Wanneer gaan jullie koppelen, deze vraag kregen we ook al enkele keren. Geen idee nog moet het antwoord eigenlijk zijn. Zeker geen winterkweek, daar zijn we absoluut geen voorstander van namelijk. Zal wederom begin januari gaan worden denk ik. Komt ook niet op een week aan hier, we hoeven gelukkig geen ronde groot te brengen voor de handel dus de eerste jongen zijn allemaal voor eigen gebruik.

Ja en dan het hele gedoe over vliegend naar 2021 oftewel GPS2021 waar GPS dan ook maar voor staan mag ik weet het zo waar niet (meer). Zo langzamerhand een bijzonder gebeuren aan het worden. Volgens mij zitten er niet veel liefhebbers meer op te wachten. Ik zou zeggen verandren JA, maar dan wel zeer gefaseerd en met meer gevoel voor wat de doorsnee liefhebber wil. Is niet eenvoudig maar zal wel moeten. Laten we in ieder geval hopen dat onze afdeling voor komend jaar kiest voor een eigen vliegprogramma waarin we zelf de data bepalen. Ben wel reuze benieuwd hoe het allemaal zal aflopen.

En dan een regelmatig terugkerende vraag aan mijn adres. Wat hoor ik stoppen jullie met de duiven? is hetgeen ze vragen. Het antwoord dient te zijn: We gaan volgend jaar ons laatste jaar in als combinatie Van der Stouwe-Douna. Vanaf 2021 gaat Dolf vervolgens in combinatie met zijn zoon Henrie. Wat Henk gaat doen is nog onzeker. Laten we als uitgantspunt aanhouden dat ik verder ga als "zelfstandig" duivenmelker, een andere optie is dat ik er na 47 en dikke punt achter zet. De komende maanden nog maar eens rustig over nadenken!

Terug