Laatste nieuws

Waardige afsluiting van het seizoen

  • 22-9-2019

Gisteren het seizoen 2019 in de club afgesloten met een geweldige BBQ. Niets mooier dan een weekje na de laatste vlucht nog één keer het seizoen de revue te laten passeren. Gisteren alle gelegenheid voor en de voorzitter kon dan ook een mooi gezelschap welkom heten.

De BBQ was uitstekend georganiseerd door de heren dus ook de inwendige mens kwam niets te kort.

Halverwege de versnaperingen werden in een mooi tempo de kampioenen van 2019 in het zonnetje gezet. Iedere winnaar kreeg daarbij een overzicht van zijn prestaties voorzien van een fraaie lijst. Ook al weer goed geregeld dus!

Kortom voor herhaling vatbaar zullen we maar zeggen.

Geen taartvluchten dit jaar. We denken dat de latere jongen voldoende opleiding gehad hebben op de zeven natourvluchten tot een afstand van 308 kilometer. Overdrijven heeft ook geen zin denken we dan.

Hier op de hokken inmiddels rust. Nog een zestal late jongen die nog een klein weekje te gaan hebben alvorens gespeend te kunnen worden. Een tweetal zullen naar Zuid Holland gaan, een paar naar Noordwolde en een paar naar Twijzelerheide.

Inmiddels uiteraard al wel geselecteerd en de oude duiven gescheiden. Morgen zullen er nog een tiental afgevoerd worden en dan is de vliegploeg aardig op tal. Tevens gestart met de parathyphus kuur van veertien dagen. Hierna worden de duiven geënt met dode entstof.

Voor het overige lekker rustig aan.

Terug