Laatste nieuws

Mooi weer! Toch nog een natourvlucht! Wat een stress.....

  • 14-9-2019

Het is nog koud maar aan alles is te zien dat het een bijzonder mooie dag gaat worden als we kijken naar het weer althans. Laten we hopen dat het ook een mooie dag gaat worden voor onze duiven. Nu rond de klok van 7.30 uur prikt het zonnetje al voorzichtig tussen de bomen door en laat het mooie plaatjes zien met een beetje nevel over de weilanden. De lucht is al strak blauw in ieder geval en de thermometer geeft op nu 6 gradren aan.

De lossingen zullen nog wel even op zich laten wachten lijkt mij. Ergens rond 9.00 uur moet kunnen hoop ik.

Maar even rustig afwachten.

Lossing in Rethel is aanstaande. Om 9.00 uur gaan daar de deuren open en kunnen de jonge duiven aan hun laatste klus van dit seizoen beginnen. De omstandigheden lijjken ideaal dus niets staat in de weg om er een mooie vlucht van te maken.

Geen idee wat de snelheden zullen gaan worden. Zal toch vast ergens tussen de 1.250 en 1.300 mpm liggen lijkt mij. Klokken tussen 14.15 uur en 14.30 uur zou mooi zijn!

De reden van een niet gezamenlijke natourlossing met afdeling 10 is er eentje om van te balen heb ik begrepen maar het is niet anders en we moeten het er mee doen.

Gelukkig toch nog een lossing om 11.20 uur. Enkele kilometers korter dan Dreis-Brück maar dat mag de pret niet drukken. Verwachte aankomst ergens tussen 15.15 uur en 15.45 uur.

Jammer, jammer en nog eens jammer geen tel kunnen en mogen genieten van de aankomsten. Sluit je de klok aan en blijkt niet één van de antennes te worden aangegeven op de klok. Bijna anderhalf uur liggen te sleutelen om het voor elkaar te krijgen maar helaas zonder resultaat.

Uiteindelijk besloten om er een éénveldsantenne op aan te sluiten en dat betekent dus dat ALLE thuiskomende duiven met de hand gepakt moesten worden en vervolgens over de antenne te houden. Mooi is anders!

Eerst de jongen, vanuit het westen kwamen er twee aangestormd. Een tweetal rondjes om vervolgens op de nok van het dak te vallen. Blijkt er één vreemde bij te zijn maar ook die van ons maakte niet al te veel haast om naar beneden te komen. Na veel gepaai uiteindelijk op de plank. Maar ja een plank zonder antenne klokt natuurlijk niet dus eerst nog naar binnen zien te loodsen. Ook dat heef meer dan 1 tel geduurd kan ik wel zeggen. Lang verhaal kort, het heeft zeker twee minuten (plus de rest) geduurd alvorens onze eerste naar binnen liep om gepakt te worden en door ons over de aantenne gehaald om geklokt te worden om 14.31 uur, snelheid 1.235,1 mpm. Het is overigens de NL19-460 dochter Gladiola keer dochter Mr. Branco die als eerste arriveerde.

Een paar minuten later gevolgd door nummer twee en drie. Het verdere verloop is eigenlijk best wel naar tevredenheid waarbij het binnenlopen vandaag toch wel een dingetje was. Of dat ze wisten dat er iets niet in de haak was.

Het is inmiddels 15.08 als de eerste van de natour zich meld. Deze valt als een speer naar binnen en konden we klokken om 15.08 uur. Het is onze duivin NL16-663 kleindochter Euro die als eerste aftikt. Snelheid 1.342,6 mpm. Het verdere verloop is naar tevredenheid waarbij de taartjongen het wederom pittig hebben.

Uitslag Rethel tegen 135 duiven:

14,24,26,33,37,38,40 met dus 7 van de 30 op de uitslag

Uitslag Dreis Brück tegen 218 duiven:

4,7,9,13,15,18,23,24,26,27 enzovoort met totaal 18 van de 46 op de uitslag.

De overwinning op Rethel is voor J. & S. Timmermans en op Dreis-Brück is het goud voor Daniël de Jong. Gefeliciteerd mannen!

Van Rethel overigens alles thuis en klepje dus dicht, van Dreis-Brück nog 3 taartjongen van de 12 achterwege alsmede 3 herstartende jonge duiven van de eerste ronde.

Terug