Laatste nieuws

Prima weer, zo lijkt het.....

  • 7-9-2019

Wat is het toch een geweldig medicijn voor de nachtrust zo'n prachtige overwinning van Oranje op het Duitse nationale elftal. Prachtig werk en een geweldig begin van het weekend. Zulke wil ik wel meer meemaken.

Vanmorgen ook nog eens wakker worden met goed weer en dan schiet gelijk door je hoofd zouden ze het aandurven om vroeg te lossen. Het is en blijft altijd een gok met buien op de vlieglijn. De emotie die in de lucht hangt mag de pret niet drukken, immers van kou hebben de duiven geen hinder.

Helaas rond de klok van 7.30 uur nog geen duiven gelost maar het zal niet lang op zich laten wachten lijkt mij. We gaan het beleven, veel zin aan dit vluchtje!

Ze zijn er inmiddels uit! Om 9.00 uur heeft het startsein geklonken. Deze keer gezamenlijk met afdeling 10. Was daar altijd groot voorstander van inmiddels sta ik niet meer zo te juichen maar dat is puur eigen belang zal ik er direct maar aan toe voegen.

Gelukkig konden ze er vandaag uit zodat we niet met een zondagvlucht zitten want dat is natuurlijk ook geen fijn gebeuren.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 12.20 uur en 12.40 uur wellicht? Laat u niet verrassen kan ook maar zo een stuk eerder zijn.

De aankomsten waren zeker mooi, helaas wel uit de verkeerde "hoek". Het is 12.20 uur als zich de eerste twee duiven boven het hok melden. Vleugel aan vleugel draaien ze een paar rondjes om vervolgens op de antenne te vallen en geklokt te worden om 12.21 uur.

De eerste die afdrukt is de NL17-064 (4e NPO Quievrain) enkele seconden later gevolgd door de NL18-067 "Thijs". Twee mooie tijdduiven waar we zeker blij mee zijn. Het verdere verloop is bijzonder onregelmatig.

De overwinning gaat naar Jan en Symen. Prachtig resultaat ook in de afdeling 1 en 2 en dat doet ons bijzonder deugd! Gefeliciteerd mannen nog één keer knallen dit jaar als het kan!

De taartjongen hebben het uiteraard lastig, is geen verrassing maar ze beginnen inmiddels te vallen dus dat zal ook wel goed komen.

De uitslag in de vereniging tegen 310 duiven:

10,11,14,16,21 enzovoort met 23 van de 54 op de uitslag. Kijkend naar het prijspercentage iets te laag maar rekening houdend met de 15 ingekorfde (vrijwel kansloze) taartjongen mogen we niet ontevreden zijn over het prijspercentage.

Overigens nog één taartjong onderweg. Oftewel de buien zijn niet fijn voor duif en melker maar zijn ook nauwelijks een beletsel om niet te lossen. Helaas wel van invloed op de uitslag maar dat moeten we op de koop toe nemen.

Terug