Laatste nieuws

Het voorlaatste duivenweekend al weer

  • 6-9-2019

Het gaat nu toch wel weer heel snel richting het "stille" seizoen. Altijd fijn om te beginnen en nog weer veel fijner om te stoppen hoor je vaak zeggen. Zit natuurlijk wel wat in ook al is uw webmaster er iemand van iedere week 1 vlucht tot de kerstdagen zou toch wel heel fijn zijn.....

Maar dat komt natuurlijk ook niet goed dus na volgende week maar een punt zetten. Morgen staat Biergies op het programma, 278 kilometer naar de hokken in Donkerbroek. Hopeloze weersvoorspellingen hebben er in ieder geval al voor gezorgd dat er niet zo gek veel duiven meer zijn ingekorfd.

Hier zijn er 54 de baan op gestuurd. 33 oude duiven op nest en nog eens 15 taartjongen. De overige 6 zijn verduisterde jongen welke normaal gesproken komende donderdag nog een keer naar Rethel mogen.

De beide aangewezen duiven zijn de NL16-553 "Apollo" en de NL17-272 "Lieke". Beide zijn de laatste weken in goede doen dus daar gokken we dan maar op.

In de club door 10 leden 310 duiven ingekorfd. Enkelen hebben het nog aangedurfd om ook de jonge duiven in te korven dus dat zorgt voor nog enigzins redelijke aantallen.

Morgen maar mooi op tijd los!

Terug