Laatste nieuws

Geen Champagne vandaag! Wel koud! Lossingen om 8.30 uur en 9.00 uur

  • 31-8-2019

Het wordt geen Chalons en Champagne vandaag! Een evenement strooit roet in het eten zodat er uitgeweken is naar Courtisols. Afstand iets korter namelijk 464 kilometer. Wat zou het toch fijn zijn als de nationale duivenbonden eigen lossingstreinen in bezit had, niks geen gedonder met evenementen enzovoort.

Moest vanmorgen gelijk denken aan Theo en Peter. Wat een emotie weer! De thermometer gaf hier 10,1 graad aan op het moment toen ik mijn bed uitstapte. Fris hoor en zeker nog geen kortebroeken weer. Het zal echter snel veranderen als we de voorspellers mogen geloven. Kortom uiteindelijk zal het een warme zomerse dag gaan worden.

Lossingen zijn er nog niet te melden. Geduld, geduld en nog eens geduld dus.

De jonge duiven gaan er zo uit. Om 8.30 uur staat de lossing in Courtisols gepland. Het zal gaandeweg de dag warm worden. Geen idee wat de wind van plan is qua windkracht. Op dit moment is er nauwelijks wind waarneembaar hier. Maar rekening houdend met zuid in de wind zullen de eerste duiven toch vast een dikke 1.400 mpm gaan halen. Klokken tussen 13.30 uur en 14.00 uur moet lukken lijkt mij.

Heusden-Zolder gaat los om 9.00 uur. Oftewel twee lossingen die nog redelijk op tijd zijn. Klokken tussen 11.30 uur en 12.00 uur??

We zijn op onze wenken bediend! Prachtige aankomsten van te kunnen genieten. Het blijft een indrukwekkend schouwspel als de duiven hoog vanuit de lucht naar beneden komen suizen. Het was onze tweede getekende NL17-272 "Lieke" die om 11.37 uur als eerste de klok laat piepen. Snelheid van haar is 1.453 mpm. Kort daarop gevolgd door de volgende duiven die elkaar netjes opvolgen.

Ook de ingekorfde jongen doen leuk mee dus al met al een mooie vlucht waarbij de hoofdvogel voor de Comb. A.J. Mulder is. Gefeliciteerd mannen!

Op naar vlucht nummer twee, de dorst zal hun parten gaan spelen......

En inderdaad wat heeft de dorst hun parten gespeeld. Niet normaal zo'n dorst als die diertjes hadden. En wat zijn er een duiven gevonden in het water vandaag. Het was te verwachten.

Veel later dan verwacht, vanuit het noorden komt onze eerste duif aangezeild. Uiteraard zeer vlot op de antenne en geklokt om 14.02 uur. Het is de NL19-454 uit een rechtstreekse Van den Brande Berlaar x ingeteelde Euro van Eijerkamp welke als eerste aftikt. Vervolgens duurt het maar liefst 20 minuten alvorens we onze drie prijsduiven binnen hebben.

Lang verhaal kort, als je op de maandag nog door de dierenarts laat vaststellen dat ze supergezond zijn, als met name de duivinnen prima trainen, als je de duiven met een toch wel zeer goed gevoel hebt ingekorfd dan hebben ze dus uitermate teleurgesteld vandaag. Voeg daar aan toe dat er op dit moment nog 10 vacatures zijn van de 30 dan kan de conclusie zijn dat het allerminst goed is of er moet iets............

Uitslag Heusden-Zolder tegen 365 duiven 1 op 3 gerekend:

6,8,10,11,15,27,28,34,35,37,38,39,40 enzovoort met totaal 30 van de 43 op de uitslag. Niets mis mee, kunnen we tevreden mee zijn.

Uitslag Cortisol tegen 141 duiven 1 op 3 gerekend:

21,27,35,40 met totaal dus 4 van de 30 op de uislag. Alles mis mee, kunnen we niet tevreden mee zijn.

Terug