Laatste nieuws

Chalons en Champange & Heusden-Zolder

  • 30-8-2019

Wederom een dubbel programma morgen! Donderdagavond met 30 jonge duiven richting Noordwolde getogen om daar in te korven voor de midfondvlucht jonge duiven vanaf Chalon en Champagne, voor onze duiven een afstand van ruim 471 kilometer.

De jonkies stonden er prima op, daar zal het niet aan liggen. Of ze voldoende inhoud hebben om kop te kunnen pakken gaan we afwachten. De beide aangewezen duiven zijn twee gezusters NL19-831 en NL19-832 twee kleindochters van "Storm" van Willem Buurstra keer een dochter uit het Superkoppel van Gerard Heinhuis.

Een dag later, op de vrijdagavond dus, richting ons eigen clubgebouw in Oosterwolde gereden om daar in te korven voor de natourvlucht vanaf Heusden-Zolder. Voor onze duiven een te vliegen afstand van ruim 228 kilometer mits ze de kortst mogelijke route nemen althans.

Voor Heusden-Zolder totaal 43 stuks op reis gestuurd. 20 duivinnen op nest en nog eens 14 doffers eveneens op nest. Daarnaast nog een 9-tal jonge duiven.

De beide aangewezen duiven zijn de NL16-553 "Apollo" en de NL17-272 "Lieke".

Ook voor de oude duiven geldt dat ze er prima opstonden tijdens het inkorven. De trainingen van de ouden is overigens ook zeer goed te noemen. Motivatie volop, de meesten op aangepikte eitjes of een enkel jong van 1 tot 2 dagen oud.

Morgen maar rapido weer terug naar huis!

Terug