Laatste nieuws

Weert!

  • 23-8-2019

Weert is de vlucht van dit weekend, voor onze duiven ruim 200 kilometer. Altijd een mooi station, zeker voor de liefhebbers van het kortere werk. Voor ons maar liefst 92 duiven in de strijd. Totaal 39 verduisterde jongen, 19 taartjongen en dan nog eens 34 oude duiven op nest.

Een veel te grote koppel natuurlijk helaas mede veroorzaakt door het idiote jonge duivenprogramma maar goed dat wisten we afgelopen winter al en daar hebben we het mee te doen. Overigens een prima jonge duivenprogramma alleen zonde van de tussenvluchten waarop geen jonge duivenspel gespeeld wordt.

De beide aangewezen duiven zijn de NL16-553 "Apollo" en de NL18-215 "Miss Kalkar". Een doffer en een duivin dus. Laten we hopen dat ze beiden op tijd zijn om de aangewezen punten binnen te slepen.

De training van de duiven is overigens uitstekend te noemen. Geen gepruts maar goed trainen en dat nog steeds twee keer daags. De neststand is helaas nog niet optimaal maar dat is een kwestie van tijd. Enige rui in de dekveren van enkele duiven is zichtbaar. Staat tegenover dat de duivinnen welke de hele zomer in de voliere gezeten hebben goed strak zijn.

De taartjongen zullen morgen ervaren wat warmte en nagenoeg geen water kunnen vinden is. Ze gaan het echt zwaar krijgen, verwacht daar ook nog wel de nodige vacatures morgen. We gaan het zien.

In de club door 15 leden totaal 569 duiven ingekorfd. Een redelijk aantal volgens mij.

De vraag rees nog of er morgen een jong of een oude de eerste in de club zou gaan spelen. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat een oude duif de rapste kan zijn. Maar dan zijn er wel de nodige mitsen en maren. Ze moeten goed getraind zijn en ze moeten de juiste neststand hebben. In het verleden zijn het eigenlijk altijd de oude geweest die het (nipt) konden winnen van de jongen. Kan morgen natuurlijk met gemak andersom zijn zeker als er sprake is van jongen in zeer goede doen en dus ouden die er nog net niet zijn. We gaan het beleven!

Morgen maar vroeg los en vlug weer terug!

Terug