Laatste nieuws

Matchday on Monday! Los om 7.40 uur, harde waaier!

  • 19-8-2019

Tja zo vlieg je buiten het weekend om. NIet op zaterdag en niet op zondag maar gewoon op vrijdag en op maandag. Althans er vanuit gaande dat het vandaag gaat lukken maar dat lijkt mij toch wel kijkend naar het weer en de weersverwachtingen. Maar wel een schot in de roos, zowel zaterdag als zondag geen duivenvluchten mogelijk geweest namelijk. Hulde aan de verantwoordelijke mensen die het zo hebben bedacht.

Het blijft ontzettend jammer dat onze sportvrienden op Urk niet meedoen vandaag, althans een aantal van hen zal vandaag geen vlucht hebben. Respecteren doen we hun standpunten zeker maar accepteren in deze constructie is voor mij een stuk lastiger. Het zei zo en we moeten het er mee doen, hopelijk komt er ooit nog eens een mooie oplossing voor.

Overigens nog geen lossingsnieuws te bespeuren op de website van de afdeling. Zal nog wel een uurtje duren waarschijnlijk want de temperatuur is nog erg laag. Het zonnetje schijnt in Donkerbroek inmiddels volop, hopelijk de voorbode van een mooie duivendag.

Een prachtige vroege lossing voor de tijd van het jaar. Om 7.40 uur heeft het startschot geklonken in Arlon en vertrokken ze richting Friesland. Een zuidwesten wind kracht 3 tot 4 gaat hun helpen om snel huiswaarts te keren lijkt mij.

Snelheden zullen hoog zijn, klokken tussen 11.20 uur en 11.35 uur moet ongeveer kunnen maar laat u uiteraard niet verrassen door nog hogere snelheden.

Dat ging wel heel bijzonder snel vandaag, een tweetal minuutjes later dan verwacht komen vanuit de westkant twee duiven aangesneld. Een paar rondjes om het huis en toen wilde één van de twee vallen op de klep. Helaas de harde wind gooide roet in het eten waardoor ze op het dak van het hok terecht kwamen. Dat zijn kostbare seconden geweest. Maar gelukkig na een dikke halve minuut kon er om 11.32 uur geklokt worden. Het was de NL19-403 rechtstreeks Eijerkamp welke als eerst afdrukte, direct gevolgd door de NL19-831 uit zoon Storm van Willem Buurstra.

Vervolgens vallen ze mooi door dus een prima verloop. Na meldig blijkt de concurrentie stevig uitgepakt te hebben. Wel vier duiven mooi op tijd in de afdeling maar de verenigingsuitslag kon vele malen beter. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat de verwachtingen behoorlijk hoog waren voor vandaag. Misschien kennen ze het weduwschap spelletje nog niet goed genoeg,wellicht hebben ze op dit moment onvoldoende kwaliteit zelfs!

Bijna de volledige top tien van de afdeling wordt bezet door de heren Timmermans en Comb. Mulder. Van harte mannen, knap werk zeker bij deze wind.

Ja dan denk je vooraf bij het inkorven nog wie doet je wat............het werd toch iets anders waarbij de uitslag in de vereniging teleurstellend is maar tevens de uitslag in groter verband er eentje is waar weer prima mee te leven valt. In district 3 met bijna de helft van het totaal ingezette duiven van de afdeling wel keurig 25 van de 40 op de uitslag. Oftewel onze club heeft het heel best gedaan vandaag!

Uitslag tegen 161 duiven 1 op 3 gerekend:

17,21,26,29,32,33,34,35,39 met totaal 13 van de 40 op de uitslag.

Helaas nog 1 vacature en tot slot zeer opvallend meerdere duiven voorin die tot nog toe nog geen potten konden breken. Bijzonder!

Terug