Laatste nieuws

Zaterdag inkorfdag

  • 17-8-2019

Vanmiddag om 13.00 uur precies 40 jonge duiven ingekorfd voor de jonge duivenvlucht vanaf Arlon, afstand rond de 372 kilometer. Dag van lossing zal maandag gaan worden is de planning.

Vooralsnog een uitstekende planning van onze afdeling. Zoals verwacht konden er vandaag geen duiven gelost worden en voor zover ik weet is dat ook niet gebeurd. Kortom geen verkeerde beslissing. Iets waarvan je achteraf pas kan vaststellen of het juist of onjuist is geweest natuurlijk.

Bij inkorving thuis vond ik de jongen bijzonder (of extreem) goed aanvoelen. In het clubgebouw bij inkorving, dus een klein uurtje later, was daar niet veel meer van over. Vreemd is dat eigenlijk. Gelukkig weten we inmiddels dat het helemaal niks "om hakken" heeft en ook niets zal zeggen over het uiteindelijke vlucht resultaat.

Overigens was de training de afgelopen dagen subliem. Eigenlijk niet leuk meer, zelfs zo erg dat je op een gegeven moment zorgen begint te maken of ze nog wel weer terug zullen komen. Voor ons ook een beetje onwerkelijk want het is hier in al die jaren niet vaak voorgekomen ook. Een half uurtje uit zicht was al super maar dat hebben ze nu inmiddels verdrievoudigd dus. Ach ook dat zegt me eigenlijk niets meer ook al zullen ze dat niet doen als ze niet gezond zijn.

De beide aangewezen duiven zijn dezelfde dan vorige week. NL19-815 en NL19-816 twee nestzusjes.

In de club 161 duiven ingekorfd door 5 leden.

Op naar maandag!

Terug